100 % kandidat

Blogginlägg
Kryssa Anders G

Igår fick jag tårta och whiskey av mina fina arbetskamrater. Idag har jag gjort min sista arbetsdag som tjänsteman för Moderaterna i Västra Götaland. I alla fall för ett tag. Från och med måndag har jag först semester och är därefter tjänstledig till den 14 september för att på heltid ägna mig åt min kandidatur till riksdagen.

Att vara anställd tjänsteman och samtidigt toppkandidat är en olämplig kombination. Särskilt som valrörelserna mer och mer präglas av de olika kandidaternas jakt på personkryss. Därför har jag, sedan jag för över ett år sedan anmälde min kandidatur, varit tydlig med att jag kliver av jobbet när det närmar sig skarp valrörelse. Allra helst hade jag suttit av tidigare på våren, men av olika skäl ansågs jag behövas i tjänst fram till sommaruppehållet..

Jag fortsätter att arbeta för mitt parti. Men nu ideellt och oavlönat. Som en av Moderaternas huvudkandidater i valkretsen förväntas jag vara drivande i kampanjen och delta i debatter, samtala med väljarna, besöka företag och arbetsplatser, skriva i både tidningar och på bloggen. Allt som krävs för att Moderaterna ska försvara sina tre riksdagsmandat i Skaraborg. Det där ska jag göra, men jag ska också driva min egen kampanj. Jag ska berätta för väljarna varför just jag är bäst lämpad att företräda Moderaterna och Skaraborg i riksdagen. Denna min nya, friare roll ger mig ökat utrymme att ta ut svängarna och uttrycka mer av mina personliga åsikter och mitt hjärtas mening om politiken inom olika områden. Det känns riktigt bra!

Nu stundar först några veckors somrig ledighet och samvaro med kärleken och våra barn. Jag ser fram emot denna rekreation och återhämtning, för tempot har varit högt och dagarna långa det gångna året. Men helt ledig tänker jag ändå inte tillåta mig att vara. Sommaren kommer av nödvändighet att behöva ägnas åt förberedelser för höstens intensiva valrörelse. Under sommaren ska jag – sent omsider – strukturera och planera upploppet och spurten för min egen personvalskampanj. Den ska gå från att ha varit uthålligt lågintensiv till att vara mer högintensivt explosiv! Nu är jag till 100 % riksdagskandidat.

Trevlig helg!

LÄNKAR:

Kandidat 2014 – Anders G
5 för Anders G

2 Replies to “100 % kandidat”

 1. Anders G skriver:

  Tack, Philip. Full fart framåt!

  😉

 2. Philip Segell skriver:

  Vila upp dig, och ladda batterierna nu.
  Sen räknar jag med full fart från dig.
  Vi håller tummarna.

  Lycka till!

  Philip

Kommentarer är stängda

Tappade uppkopplingen