5090 nyttjar ROT och RUT i Skövde

Blogginlägg

Idag skriver tidningen SLA om utnyttjandet av avdrag för husarbeten. Sammanlagt har 5090 gjort avdrag för 49 miljoner kronor i Skövde. Av dessa har 1257 gjort RUT-avdrag, dvs avdrag för hushållsnära tjänster, till ett värde om 3,7 miljoner kronor. Sammantaget är det alltså ROT-avdraget (byggnadsarbeten) som använts av flest och till störst värde. 240 företag har utfört ROT-arbeten medan 43 har utfört RUT-arbeten.

Även om RUT-delen kan tyckas blygsam, ser jag det som en mycket positiv utveckling. Det innebär att servicenäringen så sakteliga börjar få fäste och utnyttjas av vanliga människor. Jag tror att detta kommer fortsätta att vara en ganska långsam process.  Om några år lär det vara lika naturligt och vanligt förekommande att köpa tjänster för hemmet som det idag är att köpa hantverkstjänster. Detta har många positiva effekter:

– Antalet jobb ökar. Undersökningar har också visat att flera, som tidigare stått längst ifrån arbetsmarknaden, fått det första, viktiga jobbet inom servicenäringen.
– Vanliga människor med vanliga inkomster har ekonomisk möjlighet att få avlastning i vardagen.
– Skatteintäkterna ökar när svart verksamhet blir vit.

Den rödgröna vänsteroppositionen har tydligt aviserat att RUT och ROT ryker all världens väg om de skulle vinna höstens riksdagsval. Det tycker jag vore rent förfärligt. Det är ett skäl bland många att rösta på Alliansen i höstens val!

FÖLJ MIN KAMPANJ PÅ FACEBOOK

Anders G | Marknadsför din sida också

Ett svar till “5090 nyttjar ROT och RUT i Skövde”

  1. Annika Håkanson skriver:

    Absolut! Fler RUT-företag till Skaraborg!

Kommentarer är stängda

Etiketter

Tappade uppkopplingen