Absurda resonemang

Blogginlägg

Resonemangen, som nu förs här och var, om att man ska hjälpa och stödja återvändande jihadister och IS-krigare är absurda. Den som lämnar Sverige för att hänge sig åt att terrorisera, lemlästa och mörda ska inte kunna påräkna samhällets öppna famn vid återkomst. Det vore ett gravt felaktigt signalsystem! En IS-krigare har valt bort och kränkt allt det som en öppen och tolerant nation står för. Värden som inte får kompromissas en tum med.

Diskussionen borde istället handla om hur vi förebygger att unga, förvirrade människor råkar i detta djävulens utanförskap, hur vi kan kriminalisera deltagandet i terrorn samt givetvis hur vi ska kunna lagföra de olika förövarna. Det är en civiliserad nations ansvar.

Det är en rättsstats skyldighet att med lag tydligt markera gränsen mellan rätt och fel. Det är en rättsstats skyldighet att lagföra dem som överträder den. Sverige ska vara en fristad för dem som flyr undan våld, terror och urskillningslöst dödande. Inte för bödlarna som utför det! Inte heller för dem som rekryterar nya krigare och terrorister och därmed skapar förutsättning för den enorma tragedi som utspelar sig i Levanten.

Etiketter

Tappade uppkopplingen