Alliansen investerar för framtiden

Blogginlägg

Idag har finansminister Anders Borg presenterat regeringens budget. Eller presenterat sammanfattningen, för det mesta har ju redan tidigare delgivits på ett mycket bra och pedagogiskt vis.

Själv har jag varit på ett möte i stadhuset, där Alliansens skaraborgska riksdagsledamöter redogjorde för huvuddragen och svarade på frågor. Det var bra, informativt och trevligt och välbesökt med allianskamrater från Skaraborgs olika hörn (Allianskamrater är nu inte ett alldeles lättdefinierat begrepp. I Falköping sitter centerpartister och kristdemokrater i knät på sossarna. Allianskameleonter?).

Jag är oerhört imponerad av finansminister Anders Borg och av regeringens sätt att lotsa Sverige framåt mellan grynnor och skär. Medan övriga Europa krisar och tampas med nedskärningar och åtstramningar, står Sverige starkt och kan investera för framtiden och framförallt för jobben. Regeringen sänker bolagsskatten, vilket är avgörande för att företag inte ska lämna landet och söka sin hemvist i länder med bättre villkor. För då skulle ju jobben försvinna. Detta paras med riktade åtgärder för att unga och människor, som idag står långt ifrån arbetsmarknaden, ska få in en fot på den samma. Alliansregeringen värnar jobben! Än mer framåtsyftande är det att regeringen stärker Sveriges framtida konkurrenskraft, genom den omfattande satsningen på forskning och utveckling. Alliansregeringen ser framtiden an!

Mot detta står en förvirrad opposition. Samma sossar, som för lite sedan hade spenderbyxorna på, vill nu – i tider av avstannande och återhållsamhet – strama åt ytterligare. Eller hur ska man annars tolka de märkliga invändningar, som partiets (s)kuggfinansminister Magdalena Andersson reste i debatten med Anders Borg i SVT:s Rapport? Sossarna förefaller vara desperata.

Det ska bli mycket intressant att se hur oppositionen formar sin budget eller budgetar. Det ger en vink om det finns något regeringsalternativ och hur det i så fall ser ut. Jag gissar att vi kommer att få beskedet att vänsterkrafterna både är splittrade och verklighetsfrånvända. Det goda är ändå att S-ordförande Lövén nu rimligtvis måste bryta sin självpåtagna tystnadsplikt och bekänna färg. Det skulle svensk politik må bra av!

LÄNKAR om budgeten:

Regeringen
Skövde Nyheter
SR Skaraborg

Etiketter

Tappade uppkopplingen