Anders G på landet

Blogginlägg

På bilden är jag med några som jag räknar som riktiga moderatvänner; Bertil Jonsson, en synnerligen rutinerad och kunnig sjukvårdspolitiker och förhoppningsvis nästa kommunalråd i Lidköping, Joachim Grundin, ständig vapendragare, partiombudsman i Bohuslän och riksdagskandidat från Skara samt Sten Bergheden, engagerad och jordnära riksdagsledamot från Mariestad.

Idag gjorde jag ett litet besök på mässan På landet på Axevallatravet. Där var politiken, naturligtvis, på plats. M, Fp och Kd delade på en monter, medan C hade slagit på stora trumman och unnat sig en alldeles egen monter, dock dikt an till de övriga alliansvännernas.

I sanningens namn var det ingen jättekampanjhändelse. Antalet besökare var, i konkurrens med Söderlings semifinalkamp i Öppna franska och det vackra grillvädret, tämligen begränsat. Gissnings- och förhoppningsvis blir antalet besökare fler i morgon. Det finns mycket att prata om för som bor på landet. Om höstens val till exempel. Skulle de rödgröna till äventyrs vinna, skulle det innebära dramatiskt höjda kostnader för boende på landsbygden, i och med de kraftiga höjningar av bensin- och kilometerskatter som dessa partier aviserat.

De rödgröna? Jo, de var på ett plastskynkes avstånd från Alliansfamiljen. Medan alliansmontern var öppen och inbjudande satt de rödgröna bakom varsitt partibord på betryggande avstånd från eventuella besökare. Lagom muntert. Jag ångrar att jag var finkänslig nog att inte ta en bild, för den hade verkligen visat på stämningsläget i denna inte särdeles hjärtliga allians!

Etiketter

Tappade uppkopplingen