Anders G rapporterar

Blogginlägg

Idag är det en månad sedan Länsstyrelsen avslutade sin mödosamma räkning av röster och kryss i riksdagsvalet. Utgången var en besvikelse för mig eftersom jag inte lyckades försvara den andraplats på valsedeln som Moderaterna i Skaraborg fört upp mig på. Därmed vann jag inte heller den plats i riksdagen som jag länge förberett mig och arbetat för. Men jag gjorde, givet förutsättningarna, inget dåligt val. Jag visste att det skulle bli svårt att bli vald när man inte är det sedan tidigare. Förutsättningarna för fritidspolitikern är andra än för yrkespolitikern.

Idag presenterar jag en rapport från min kampanj. När jag ser tillbaka på valrörelsen är jag först och främst stolt över att ha slitit hårt för att åstadkomma ett maktskifte i Sverige (och jag är nu upprörd över hur delar av Alliansen hanterar regeringsfrågan). Jag är glad över att ha vunnit ett ökat personligt förtroende jämfört med det föregående valet. Trots att Moderaterna i valkretsen tappade ca 4 000 väljare, vann jag ytterligare 200 personröster. Jag är den 30:e mest kryssade moderate riksdagskandidaten i landet. I den nuvarande moderata riksdagsgruppen är det ett 40-tal ledamöter som lutar sig mot ett mindre antal personröster än vad jag gör.

Jag är givetvis redo att dra i fält i händelse av ett extraval (något sådant tror jag dock inte kommer att utlysas) under perioden. Jag utesluter inte heller att våga ännu ett försök att nå riksdagen om fyra år. Men jag lovar det inte. Tills vidare fortsätter jag att vara aktiv som personvald ledamot i kommunfullmäktige i Skövde. Jag tänker fortsätta att försöka påverka mitt eget parti i olika frågor. Jag kommer fortsätta att på olika vis engagera mig i samhällsdebatten och kommentera politiska frågor och skeenden, inte minst på min blogg. Det är jag först och främst skyldig mina väljare. Men det vore också mycket svårt för mig att låta bli.

LÄNK:

Rapport från personkampanjen Kryssa AndersG 2018

Tappade uppkopplingen