Fyll i alla widgetinställningar!

Anders G står upp för försvaret

Blogginlägg

Anders G står upp

Arla om måndagsmorgonen begav jag mig till Karlsborg, som fick bli platsen för premiären av mikrokampanjen “Anders G  står upp för försvaret”. Utanför Götiska valvet visade jag en skylt med budskapet och delade ut min folder. Så småningom fick jag också sällskap (och kaffe!) av Karlsborgsmoderaternas Rolf Andersson, vilket var roligt och trevligt.

Syftet med aktiviteten är att påminna om försvarsfrågan. Den kommer, enligt vallokalsundersökningarna, traditionellt långt ned i väljarnas prioritering över frågor som är av betydelse för partival. Därför är inte heller frågan särdeles högprofilerad i valrörelsen. Men med tanke på att vi lever i en föränderlig värld, som inte alls utvecklas så soligt och fint som förutspåddes vid järnridåns kollaps i begynnelsen av 1990-talet, förtjänar den sin plats. Det är krig i Europa. Ryssland har våldsamt kränkt en fri nation och det med motiv som kan återanvändas även mot andra, fria f d sovjetrepubliker i vårt närområde. Ryssland rustar upp och besitter både militär förmåga och – bevisligen – en politisk ambition att använda den.

Efter valet riskerar V, MP och kanske FI att sitta i Sveriges regering. Det vore katastrofalt för Sveriges försvar och för svensk säkerhet! Dessa verklighetsfrånvända krafter går till val på att reducera försvarsanslagen (V och MP) respektive att helt skrota det militära försvaret (FI). Sverige behöver Alliansregering! Arbetslinjen och ordning och reda i finanserna är dessutom en förutsättning för att långsiktigt klara av att bära en ökad ambition för försvaret, liksom för andra samhällssektorer.

Alliansen vill räkna upp anslagen för att förstärka försvarsförmågan. Det är jag såklart positiv till, men jag menar att tempot är för lågt. Jag vill göra vad jag kan för att höja ambition och öka hastighet. Det är en riktig hjärtefråga för mig. Jag står upp för försvaret!

På min blogg har jag tidigare resonerat om ett antal omedelbara åtgärder för försvaret, som jag menar att en alliansregering ska prioritera. Dessa är i korthet:

• Återkalla omgående, snarast och nu det s k regeringsbeslut 5!

• Påskynda genomförandet av försvarsreformen! Insatsorganisationen måste snarast göras operativ.

• Tidigarelägg därför höjningen av försvarsanslagen! Med rådande omvärldsläge är det oklokt att vänta med en påtaglig uppräkning av anslagen.

• Rensa upp i ekonomistyrningen av Försvarsmakten. Dolda faktorer som förvarsprisindex och internhyreskostnader ska ej urholka medlen, vilka har avdelats för att stärka försvarsförmågan.

• Lyft frågan om ett Natomedlemskap! Det är vitalt och väsentligt för Sveriges säkerhet.

• Utred hur initialförsvaret av Gotland bör utformas, utrustas och bemannas! Gotland måste betraktas särskilt i försvarsplaneringen.

 

Jag fortsätter att i veckan med skylt och foldrar stå upp för försvaret  även i anslutning till Skövde och Såtenäs garnisoner.

LÄNKAR:

Blogg: Omedelbara åtgärder för försvaret – 21 juli 2014
Blogg: I radion om försvaret – 22 juli 2014
Folder: Anders G står upp för försvaret

2 Replies to “Anders G står upp för försvaret”

  1. Löjtnanten skriver:

    Hoppas att väljarna satsar på en pålitlig moderat som kan bära fram ett pålitligt regeringsalternativ.

  2. Maj Orskan skriver:

    Så gott att se en moderat pålitligt stå upp för försvaret. Det är vi inte direkt bortskämda med här i Skaraborg. Du vet vad du snackar om, det märks. En egenskap som är långt ifrån alla moderater förunnat minsann.
    Mycket bra att du visar dig så vi vet vem vi ska kryssa!

Kommentarer är stängda

Tappade uppkopplingen