Ännu en misstroendeomröstning i riksdagen

Blogginlägg

Då står det, inte helt överraskande, klart att det inte heller denna gång finns en riksdagsmajoritet för att avsätta justitieminister Morgan Johansson (S).

Det är tveklöst så att Johansson har vanskött sin portfölj. Den våldsamma kriminaliteten har brett ut sig på ett skrämmande vis under de senaste åren. Ministern har arrogant svarat med bortförklaringar och osanningar samt skyllt ansvaret för sina och regeringens tillkortakommanden på andra. Därför har jag också själv förhållit mig djupt kritisk till den misslyckade justitieministern genom åren.

Morgan Johansson förtjänar verkligen att få sparken. Det är märkligt att inte statsministern passade på att avhängiga sig detta problem. Nu ska hon istället släpa vidare på det, eller honom, mot och genom valrörelsen.

Men med handen på hjärtat: Situationen skulle inte som i ett trollslag bli annorlunda för att det kom en ny S-företrädare på posten med några få månader kvar av mandatperioden. Det är regeringen och dess politik som är otillräcklig och felaktig. Hela regeringen behöver bytas ut! Inte ett enstaka, misslyckat statsråd.

Det är 96 dagar kvar till valdagen. Då är det väljarna ska utvärdera den sittande regeringens och de olika ministrarnas insats. Då är det väljarna som ska värdera de olika partiernas politiska vilja och förmåga.

Politiskt spel får inte stå i vägen och skymma sikten för politiskt innehåll. Jag anar att människor vid det här laget är tämligen trötta på piruetterna i parlamentet som ofta fångar medias fulla uppmärksamhet, men som sällan leder till något resultat. Jag är det i alla fall själv.

Vi som vill byta regering måste fram till valdagen energiskt och uthålligt visa och berätta om våra idéer, vår politik och våra förslag för att angripa och lösa de många och allvarliga samhällsproblem som Sverige har att brottas med. Vi måste visa på skillnaderna i de olika politiska alternativen. Vi behöver visa att vi har kraften och förmågan att styra landet i annan och bättre riktning. Det ska jag bidra till.

LÄNK:

Misstroendet mot Morgan Johansson – SVT 07 juni 2022

Tappade uppkopplingen