Arbetskraften lyfter Sverige

Blogginlägg

250000 JOBBI helgen har jag varit på Moderaternas Sverigemöte i Göteborg. Jag var inte ensam. 2800 partivänner gjorde mig sällskap i ett roligt, motiverande och välordnat arrangemang på Svenska mässan. Det känns verkligen som om den stora konferensen blev en riktigt bra plankträff för oss moderater, som nu snart går in i årets första valrörelse.

Sverigemötet avslutades med lördagens valkonvent med olika appeller, framträdanden och överraskningar. Den absoluta höjdpunkten var statsministerns avslutande tal. Det var helt lysande! Fredrik Reinfeldt var full av energi och hade absolut närvaro, men inget manus när han talade inför sin entusiastiska publik. Det han sa var bra, det var klokt, det var inspirerande, det var ideologiskt och det var rätt.

Fredriks tal var upptakten för Moderaternas nya kampanj; Arbetskraften lyfter Sverige. Det är en kampanj, som vilar på grundläggande moderata värderingar. Det handlar om en människas förmåga att växa och utvecklas av egen kraft. Arbete är grunden för detta. Att ha jobb och få lön ger trygghet, samvaro, frihet och den ovärderliga möjligheten att bestämma över sitt liv. Sedan Moderaterna och Alliansen vann regeringsmakten 2006 har arbetskraften frigjorts. Antalet jobb i Sverige har sedan dess blivit 250 000 fler!

Arbetslinjen har varit framgångsrik. Inte bara för den kvarts miljon människor som kommit i arbete. Utan också för vårt svenska samhälle. Andra europeiska länder mött de senaste årens kris tyngda av statsskulder och därför tvingats till dramatiska åtstramningar. Inte Sverige. Genom ordning och reda i statens finanser har regeringen kunnat föra en tillväxtbefrämjande politik. Jobben har blivit fler och skatteintäkterna har ökat, liksom statens utgifter för allt det värdefulla, som vi sammanfattar med ordet välfärd.

Mot Alliansen står en röd-grön röra med en annan agenda. Skatterna ska höjas, så att det blir mindre lönsamt att arbeta. Arbetsgivaravgifterna för unga ska höjas, så att det blir svårare för unga människor att få sina första, vikta anställningar. Bidragslinjen ska återinföras, så att människor tas bort ur arbetskraften och göms i passiviserande bidragssystem.

Jag vill så innerligt att Fredrik Reinfeldt ska få ytterligare fyra år som statsminister. Sverige behöver det!

LÄNKAR:

Statsminister Fredrik Reinfeldts (M) tal vid Sverigemötet – 05 april 2014
Arbetskraften lyfter Sverige

Tappade uppkopplingen