Återbördad till intensiva vardagen

Blogginlägg

Så är jag då återbördad till Skövde och vardagen efter tre veckor av huvudsaklig bortavaro. Dessa veckor har jag ägnat åt studier på Försvarshögskolan i Stockholm samt deltagande i den internationella stabstjänstövningen Viking. Resultatet av dessa ansträngningar, tillsammans med fyra studieveckor i höstas, är att jag nu befordrats till major i Trängregementets reserv. Detta är jag mycket stolt över! Graden ger mig förbättrade möjligheter att i en framtid ta mig ut i internationell tjänst och det på intressanta befattningar. För ut ska jag igen. Men det är som sagt i en framtid. Just nu har jag ju andra åtaganden och förhållanden som binder mig till Skövde och Västsverige.

Helt avsågad från politiken i hemstaden och -bygden har jag inte varit. Jag har sett till att få permis för att fara hem och leda skolnämndens arbetsutskott och också för att försvara mina motioner på Moderaternas i Skaraborg förbundsstämma. Om dessa sammankomster har jag skrivit här på bloggen. Jag har varit i kontakt med kommunalrådet Katarina Jonsson nästan varje dag och också svarat på frågor från SLA. Det enda jag missade var att lyfta på luren för att vara med i P4 Extra med Lotta Bromé. I programmet uppmärksammades den numera riksbekante “tatuerade läraren” på Vasaskolan. Nåväl, bollen gick till viceordföranden Johan Ask (S), som säkert förvaltade den utmärkt. I frågan om just tatueringar har jag och Johan faktiskt samsyn!

I den korta vecka som är framför oss sammanträder skolnämnden på onsdagen. Sedan väntar för min del några dagars resa och rekreation i påskhelgen. Efter påsken blir det full fart! Då sparkar vi igång Omvalrörelsen i Västra Götaland! Då blir det några veckor av intensiv kampanj som väntar de flesta av oss partigängare. Omvalet är viktigt och en möjlighet att ordna borgerlig ledning och stabilitet i Västra Götaland. För som det är nu är det ju rena snurren. Det är sossar, vänsterpartister, miljöpartister och sjukvårdspartister sitter vid rodret. De är varken överens sinsemellan eller utgör någon majoritet i regionfullmäktige. En förödande situation!

Utöver detta ska jag besöka Frösve skola för att samtala med lärare och föräldrar om lokalfrågan och så ska jag engagera mig i kommunens budgetprocess, som också är av stort intresse för skolan. Majoren kommer inte att vara sysslolös.

Tappade uppkopplingen