Avsluta projektet Nya Moderaterna

Blogginlägg

I debaclet efter valet 2014 uteblev dessvärre en nödvändig eftervalsdiskussion i Moderaterna. Nu är det hög tid för en sådan. Jag menar att det är dags att avsluta projektet ”Nya Moderaterna” och klippa bort det gamla ”Nya” ur partibenämningen. Att det är dags att återgå till att vara Moderaterna igen. Om detta skriver jag i en motion, som jag hoppas ska antas av Skövdemoderaternas årsmöte och så småningom prövas av Moderaternas partistämma till hösten.

Nya Moderaterna uppstod som en både efterlängtad och framgångsrik reaktion på ett långvarigt och stagnerande, socialdemokratiskt maktinnehav. Men det ”nya” har nu blivit det gamla och är mer en belastning än en tillgång i samtalet med borgerliga väljare, vilka längtar efter en poltik som inte blundar för verkligheten. Partiet har i två val har gått till val på en agenda och en profil som borgerliga väljare inte har känt sig trygga eller tillfreds med. Många förknippar det ”nya” med en svag försvarspolitik och en ogenomtänkt migrationspolitik.

Partiets arbetsstämma 2017 innebar den egentliga, politiska avslutningen av projektet Nya Moderaterna. Då togs flera viktiga beslut som förde partiet tillbaka till en stabil värderingsbaserad grund. Den vägen ska vi fortsätta. Sverige behöver ett stabilt, frihetligt och pålitligt alternativ till socialism, kollektivism, introvert nationalism och kortsiktig opportunism. Sverige behöver ett konsekvent liberalkonservativt parti att lita på. Det partiet ska vara Moderaterna.

LÄNK:

Motion om att avsluta priojektet Nya Moderaterna

Tappade uppkopplingen