¡Hasta la vista!

Blogginlägg

Då är även personrösterna räknade. Jag fick inte det förtroende jag sökte. Än en gång ställs jag utanför riksdagen. Det var tredje och sista försöket. Nästa val kommer jag inte stå på valsedeln.

Läs mer

Maktskifte i Sverige

Blogginlägg

Moderaterna, som för några dygn sedan av media var mer eller mindre uträknat, knep under dagens räkning ytterligare riksdagsmandat och partiledaren leder nu arbetet med att forma Sveriges nästa regering. Det gör mig stolt och lättad. Sverige behöver en ny regering, en ny politik och en ny kurs.

Läs mer

En första kommentar om valet

Blogginlägg

Moderaterna var uträknade på förhand. Prognoserna skvallrade om skarp nedgång och nyhetsredaktionerna ägnade mycket möda åt att med illa dold förtjusning spekulera i partiets och dess ledares framtida öde. Så kom valresultatet. Minskningen var blygsam. Regeringsmakten är inom räckhåll. I Skaraborg behåller M sina båda riksdagsmandat.

Läs mer

Försvaret behöver nya förmågor och större resurser

I valet har du möjlighet att påverka vem som ska styra Sveriges försvars- och säkerhetspolitik. Vi moderater har varit centrala för att få till mer pengar till försvaret och en svensk NATO-ansökan. En röst på Moderaterna ger oss ett starkt mandat att fortsätta det arbetet. Det skriver försvarsutskottets ordförande Pål Jonson (M), jag samt Andreas Johansson (M) i Skövde Nyheter.

Läs mer

En ny regering. För landsbygdens skull.

Landsbygden behöver bättre villkor och mer frihet. Vill du se reformer som sänker kostnaderna och förbättrar situationen för landsbygden ska du låna din röst till Moderaterna. Rösta fram en ny regering som vet vad den vill och ser till att få saker gjorda. Theres Sahlström, Lennart Bogren och jag skriver i SLA.

Läs mer

Debatt i Skaraborgspodden

Nu har Skaraborgspodden publicerat sitt 31:e avsnitt som är ett Valspecial. I detta avsnitt diskuterar jag olika politiska frågor som på ett eller annat vis berör Skaraborg med Ida Ekeroth Clausson (S), Josef Fransson (SD) och Annika Holmén (V).

Läs mer

Slava Ukraini

Blogginlägg

Nu stundar en prövningens tid för Europa. Förmågan att hantera energikrisen kommer att bli avgörande för motståndet mot den ryska krigföringen. EU-länderna måste stå fast och hålla ihop. Inte vackla, inte ge vika och inte söka förhandlingar och överenskommelser med den förkastlige angriparen i Moskva. Då har vi förlorat. Då har vi svikit Ukrainas modiga och rättfärdiga kamp. Slava Ukraini!  

Läs mer

Tappade uppkopplingen