Cecilie ska till Bryssel

Blogginlägg

Cecilie Tenfjord-Toftby

Idag presenterade Moderaterna resultatet av det rådgivande provvalet i nomineringen till Europaparlamentet. I detta kom Moderaternas i Västsverige (dvs Skaraborg, Norra och Södra Älvsborg, Göteborg, Bohuslän och Halland) gemensamma kandidat Cecilie Tenfjord-Toftby på sjätteplatsen. Det är en bedrift och ett styrkebesked för den fortsatta kampanjen!

Cecilie är riksdagsledamot från Borås. För den breda massan i riket är hon nog ännu tämligen okänd. Att hon skulle prioriteras som kandidat beslutades av Moderaterna i Västra Götalands stämma i slutet av januari. Månaderna sedan dess har hon ägnat år idogt och strävsamt kampanjarbete, vilket uppenbarligen har gett resultat. Hon har på denna relativt korta tid byggt upp ett tillräckligt stöd internt i partiet för att nu betraktas som fullskarp kandidat i valet. Det är både imponerande och inspirerande!

Provvalet är nu inte ens början på slutet i den process som avslutas först i och med att vallokalerna stänger om aftonen den 25 maj 2014. Moderaternas valsedel klubbas senare i höst av partiets arbetsstämma. I och med det börjar valrörelsen. För valrörelser till Europaparlamentet tenderar till att bli mer och mer kandidatorienterade. Detta i en mycket högre grad än valen till kommun, landsting och riksdag.

Därför är det naturligtvis angeläget och betydelsefullt att ha en kandidat som kommunicerar, engagerar, berör och vinner förtroende. Jag känner att vi har lyckats hitta en sådan person i Cecilie. Hon är en kandidat som förmår samla, entusiasmera och mobilisera både M-valarbetare och -väljare i valrörelsen. Oddsen förefaller vara goda för att en moderat med rötterna i Västsverige och Norge (!) nästa år tar plats i Sveriges andra parlament. Cecilie ska till Bryssel!

LÄNKAR:

Cecilie Tenfjord-Toftby
Cecilie på Twitter
Moderaternas provvalsresultat 

Etiketter

Tappade uppkopplingen