Dags för fri radio och TV

Blogginlägg

Idag har jag fått fakturan från Radiotjänst. Det är dags att ånyo solidariskt avstå beskattade pengar till statsradion och -televisionens väl och ve. TV-tablån berättar att jag idag medfinansierar bland annat sändningen av kortfilmen “Lycka, en femårsplan”, “Hela kyrkan sjunger”, en svensk dokumentär från 1977, ett norskt trädgårdsprogram samt reprisutsändningen av programmet “En svensk sommar i Finland”.

Licenssystemet och den statliga televisionen och radion är alla otidsenliga företeelser. I vår tid är inte etermediet den enda tekniken för att hämta och få information i form av ljud och rörliga bilder. Allt finns några knapptryckningar bort genom tekniskt utrustning som ej registreras av Radiotjänst i Kiruna; smartphones, plattor och datorer. Och utvecklingen på TV-området går snarare mot att människor vill betala för det de vill se, såsom idrottsevenemang och filmer etc.

Borgerligheten bör ta sig an och reformera denna verksamhet nästa gång den hamnar i regeringsställning. Det är dags att införa fri radio och television. På riktigt.

LÄNK:

Blogg: Det är fel att betala TV-skatt – 12 september 2012

Tappade uppkopplingen