Dan före dan

Blogginlägg

I dag är det dan före dan. I morgon genomför Moderaternas förbund i Västra Götaland sina nomineringsstämmor i Göteborg. Stämmorna ska fastställa valsedlarna till Västra Götalandsregionen och till Sveriges riksdag. Det är första gången någonsin som länets moderater gör detta samtidigt och på samma plats! In alles räknar vi med att hela 600 moderater samlas på Svenska mässan för att besluta om valsedlarna!

Jag ägnar den sena kvällen åt att förbereda mitt anförande. Den tilldelade tiden är ynka två minuter, vilket ställer krav på att jag får det mest väsentliga sagt och inte spiller tid på annat. Utöver anförandet ska jag, tillsammans med de övriga fem “toppkandidaterna”, delta i ett scensamtal under ledning av en journalist. Det senare är ingenting jag förbereder. Jag står trygg i min uppfattning och har en åsikt i de flesta politiska frågor.

Därefter följer omröstningen, som är en ganska spektakulär historia. Kandidaterna prövas för valsedelns övre placeringar genom upprepade omröstningar med utslagsförfarande. Omröstningarna pågår sedan tills någon av de kvarvarande kandidaterna vinner mer än hälften av ombudens röster. Det är alltså som att ställas inför en gigantisk Idol-jury!

Jag vill till riksdagen! Jag vill arbeta politiskt på den nationella nivån och vara med och fortsätta utveckla Sverige till en arbetsam, företagsam och frihetlig nation. Jag vill få ökade möjligheter att påverka i sådana frågor, som är väsentliga för skaraborgarna och för vår regions utveckling och välstånd. Jag är redo att ta mig an denna ansvarsfulla uppgift och jag är förvissad om att jag kan lösa den väl.

Jag är mycket stolt och tacksam över det förtroende, som visats mig i provvalen. Jag är glad över att nomineringskommittén har utsett mig till att vara en av Moderaternas i Skaraborg sex främsta riksdagskandidater. Men det är i morgon som det visar sig om jag gjort mig förtjänt också av de drygt hundra stämmoombudens förtroende. De har avgörandet i sin hand. Förtroende är inget man får och inget man kan kräva. Det är något man förtjänar.

/Anders G J

LÄNKAR:

Blogg: I radion om kandidaturen – 11 november 2013
Blogg: Trea i provvalen – 22 oktober 2013
Blogg: Jag kandiderar till riksdagen – 03 september 2013

Tappade uppkopplingen