Draken är död

Blogginlägg

dragon_sleepingDen stygga draken DÖ gillades inte av folket. I alla fall inte av dem som inte har hjärtat till vänster. Trött och passiv, men ändå oerhört mäktig och svårforcerad, spärrade draken ingången till Maktens borg. I skydd av den stygga draken kunde de rödgröna trollkarlarna härja fritt och utan motstånd föröda landet. Det folkliga vredet växte. Skulle ingen borgerlig kämpe våga stå upp och utmana draken?

Så hände det. Det var till sist den lilla dvärgen KD som efter vankelmod och vånda fattade mod och resolut skar halsen av den stygga draken DÖ. Men det var sannerligen mången borgerlig dräng som gärna hade velat ha haft en hand på den kniven.

I ett slag sjönk nu draken ihop och försvann! De tunga, skavande kedjor, som fjättrat drottningen M, prinsessan C och knekten FP vid draken, löstes upp. Förtrollningen var bruten! De var fria från draken DÖ:s märkliga fångenskap. Yrvaket gnuggade de ögonen. De var fria att återigen kämpa med blanka vapen mot de rödgröna trollkarlarna, vilka nu kunde anas darra bland skuggorna inne i Maktens dunkla borg.

Draken var död. Förtrollningen var bruten. Många var lättade, men inte alla. Någon hördes oroligt ropa “Vad ska nu hända? Vad ska vi göra nu när draken är död?”

Men livet gick faktiskt vidare och höstsolen sken förhoppningsfullt över konungariket. Och politiken blev plötsligt intressant och spännande igen!

Mina tidigare blogginlägg om Decemberöverenskommelsen:

S-MP-politiken ökar arbetslösheten – 17 juni 2015
Ödesstund – 17 februari 2015
Dyster Decemberöverenskommelse – 27 december 2014

Tappade uppkopplingen