Ett år kvar till val

Blogginlägg

Idag är det ett år kvar till val. I Skövde manifesterades detta av Alliansen med en trevlig aktivitet på torget. I all enkelhet bjöd vi på kaffe och morotskaka och förde lågmälda och trevliga samtal. Vi var en månghövdad skara med lokala förtroendevalda och funktionärer, som hade det trevligt tillsammans. Höjdpunkten var när den lokala borgerlighetens fyra “partiledare” undertecknade en avsiktsförklaring om att partierna återigen gemensamt söker väljarnas förtroende.

De borgerliga partierna har regerat Skövde sedan kommunreformen på 70-talet. Det har gått och går bra. Skövde växer och utvecklas. Skatten är bland de lägsta i Västra Götaland och levnadskostnaderna är bland de lägsta i riket. Vår kommunala service håller god klass. Men vi slår oss inte till ro och är inte nöjda. Nu tar vi sats för att leda och utveckla kommunen i ytterligare fyra år. Vi förbereder oss.

På andra sidan torget, intill ett litet trädgårdsbord i plast, stod en handfull socialdemokrater och delade ut blommor. Ett år före valet uppträdde denna lilla hop solitärt. Det är en bra bildsättning av verkligheten. För varken i Skövde eller Sverige vet vi hur ett regeringsalternativ till Alliansen ser ut. Vem tänker sig S att ha som partner? Vilka politiska överenskommelser ligger till grund för ett samarbete? Dessa frågor får vi inga svar på, trots att alla vet att Socialdemokraterna sedan länge är för små för att göra anspråk på att regera såväl Skövde som Sverige själva.

Etiketter

Tappade uppkopplingen