Ett starkt försvar för att stärka Sverige

Blogginlägg

I en orolig tid behöver Sverige ett både vassare och bredare försvar än det som finns idag. De som för inte längesedan hävdade att försvaret börjar Afghanistan tänkte fel. Försvaret måste både börja och sluta i Sverige. Genom att vara starkt nog för att vara krigsavhållande ska det bidra till stabilitet i vårt närområde.

Därför är det välkommet och viktigt att Moderaterna idag presenterar en tydlig inriktning för hur det nationella försvaret ska stärkas. Upprustningen behöver ske skyndsamt men än viktigare; den behöver ske med beslutsamhet och långsiktighet.

I Moderaternas förslag läser jag om modernisering och uppdatering av stridsfordon, om en fördubbling av antalet artilleripjäser, om inrättandet av en tredje mekaniserad brigad, en fjärde lättare i Stockholmsområdet och en potent stridsgrupp på Gotland. Jag läser om förbättrade villkor för soldater, sjömän och officerare, om en utökad värnpliktsutbildning samt ett utvidgat hemvärn. Om Moderaterna vinner valet ser jag framför mig hur fler soldater vapenövas med bättre utrustning på våra förband.

Det här är bra och det här är tydligt! Vi som länge och envist har kämpat för försvarsfrågan i Moderaterna har sannerligen inte gjort det förgäves.

LÄNK:

Ett starkt försvar för att stärka Sverige – Moderaterna 19 juni 2018

Etiketter

Tappade uppkopplingen