Fokus på skolans bästa

Kvalitetspris

Den nationella nyhetsrapporteringen har idag mycket kretsat kring tråkigheterna vid Lundsbergs internatskola, som Skolinspektionen nu tvingar att stänga.

Desto behagligare då att vara skolpolitiker i Skövde, där vi idag haft en mycket positiv rapportering om vårt skolväsende. Dagen har kretsat kring det bästa i Skövdes skolor. För idag hade jag och Ulla-Britt Hagström (FP), utbildningsnämndens ordförande, en pressträff där vi meddelade att 18 förstalärartjänster och en lektor utsetts i kommunen. Alliansstyrda Skövde hakar på Alliansregeringens värdefulla reform, som – det är jag övertygad om – kommer att bidra till kvalitetsutveckling och förbättrade resultat i skolan.

Senare på dagen hade jag glädjen att överlämna skolnämndens kvalitetspris till förtjänta mottagare från åtta olika enheter. Det känns riktigt bra när lärandet, skolutvecklingen och våra duktiga medarbetare får den uppmärksamhet de förtjänar.

Båda händelserna har, ser jag, beskrivits förtjänstfullt av Skövde Nyheter. Med hänsyn till att timmen är sen när detta skrivs, nöjer jag mig med att länka till denna webbtidning!

LÄNKAR:

Lilla julafton för Skövdes skolor – Skövde Nyheter 29 augusti 2013
Ett lyft i karriär och lärande – Skövde Nyheter 29 augusti 2013

Tappade uppkopplingen