Föreslagen trea

Blogginlägg

Jag är inne på det åttonde året som Moderaternas i Skaraborg förstereserv till Sveriges riksdag. Det ligger i farans riktning att jag får fortsätta med denna ickeuppgift i ytterligare fyra.

Partiets nomineringskommitté har föreslagit mig för tredjeplatsen på riksdagsvalsedeln. Moderaterna har två mandat i valkretsen. Jag hade trott och hoppats på andraplatsen. Det var ju också där som medlemmarna placerade mig i provvalet. Jag ska inte förneka att jag är besviken. Jag har tröttnat på att nöta på avbytarbänken. Jag vill komma in och spela. Jag vet att jag skulle göra det bra.

Idag har jag tillsammans med vännerna i Skövdemoderaterna samtalat med väljare. Vi jobbar för att Skövde ska ha ett fortsatt borgerligt styre och vi kämpar för att Sverige ska få en moderatledd regering med Ulf Kristersson som statsminister. Vi är mycket angelägna om att lyckas med båda dessa målsättningar.

Jag tror mycket starkt på Moderaterna och på vår politik. Men jag är samtidigt realist och inser att det ska mycket till för att vi ska lyckas vinna ett tredje riksdagsmandat i Skaraborg. Det kräver ett valresultat som ligger åtskilliga procent över det som dagens opinionssiffror indikerar.

Om jag ska ta mig in i riksdagen måste det därför sannolikt ske med stöd av personröster. För detta behöver minst 5 % av partiets väljare i Skaraborg sätta sitt kryss vid mitt namn. Vid riksdagsvalet 2018 var det 4 % som gjorde det.

Det valsedelsförslag som publicerades igår är just ett förslag. Det är M-föreningarnas ombud som vid en nomineringsstämma den 20 november slutligen bestämmer hur valsedeln ska se ut.

Klicka på valsedeln för att förstora den!

 

 

Tappade uppkopplingen