Första valrörelsen igång

Blogginlägg

CTTIdag har jag varit i Borås på valupptakt för årets första valrörelse; Den för valet till Europaparlamentet den 25 maj. Varför Borås? Jo, för det är hemmaplan för Moderaterna i Västra Götalands alldeles egna kandidat: Cecilie Tenfjord-Toftby. Nu var inte kandidaten själv på plats. Hon deltog, tillsammans med de övriga kandidaterna och partiledaren, Moderaternas nationella upptakt på Norrmalmstorg i Stockholm. På sätt och vis gjorde även vi i Borås detta. För genom direktsändning på nätet följde vi den sevärda, lättsamma och trevliga upptakten i huvudstaden. Teknikutvecklingen har verkligen bidragit till att göra världen mindre och närmre!

Nu ska vi göra världen bättre. För världen blir bättre av ett stark, öppet, fredligt, demokratiskt och frihetligt Europa med ett fungerande samarbete. Världen och Sverige blir dessutom bättre av frihandel. Handel utan hinder är en viktig faktor för fred och stabilitet, men också för tillväxt och välstånd. Särskilt i Sverige, som är ett av världens mest exportberoende länder.

Jag är stark anhängare av Europasamarbetet! Det har jag alltid varit. Jag var som MUF:are i slutet av 80-talet med och propagerade och kampanjade för ett svenskt medlemskap i EG. Då kändes bland tanken på den fria rörligheten och att svenska ungdomar skulle kunna studera vid europeiska högskolor och universitet som något alldeles fantastiskt och revolutionerande. Idag upplevs det som självklart och vardagligt. Sverige och Europa har gjort enorma framsteg tillsammans.

Jag vill fortsätta på framgångsvägen och göra vad jag kan för att EU ska utvecklas i rätt, frihetlig riktning. Ett EU som omfamnar rätt saker, men som låter bli att lägga sig i och styra i sådant som länder, kommuner eller människor bättre bestämmer själva. Ett EU som håller ordning och reda på ekonomin och skattebetalarnas pengar och som står upp för arbetslinjen. Ett EU som effektivt och medvetet samarbetar för att lösa de gränslösa problemen som miljöproblemen och kriminaliteten innebär. Därför röstar jag på Moderaterna.

LÄNKAR:

Moderaternas valupptakt – Youtube 03 maj 2014
Moderaternas kampanjsida för Europavalet
EUbloggen.se – Cecilie TT, Västsveriges kandidat till Europaparlamentet

Tappade uppkopplingen