Förtjänat förtroende

Blogginlägg

Expressen rapporterar att det folkliga förtroendet för Ulf Kristersson ökar. Jag har själv känt stort förtroende för min partiledare sedan jag hörde hans installationstal vid den extra partistämman i oktober 2017 då han valdes.

Det var då han lanserade ”den vuxne i rummet” som ideal för både sig och partiet. Jag tycker att han med sitt ledarskap har intagit och förvaltat den rollen mycket väl.

Det finns mycket att vara kritisk till och mängder av märkligheter att ifrågasätta i det Sverige som sedan sex år styrs av S och MP. Men Moderaterna nöjer sig inte med att leverera kritik. Partiet lanserar på område efter område konstruktiva förslag som dessutom i flera fall har röstats genom riksdagen. Inte minst under corona-krisen har Moderaterna i flera avseenden drivit S-MP-regeringen framför sig.

Jag är tacksam över att Ulf Kristersson omgående fördömde ”Decemberöverenskommelsen” som en styggelse som aldrig får återupprepas. Jag är lättad över att Moderaterna inte längre lånar ut sig till deltagande i det märkliga spel som går ut på att till varje pris alienera ett av riksdagens partier. Det är ett spel som kortsiktigt har kluvit den traditionella borgerligheten och därmed tryggat det socialdemokratiska maktinnehavet. Långsiktigt riskerar det medföra att ytterlighetspartierna istället göds och vinner terräng.

Det är just samhällsproblemen som är Moderaternas främsta motståndare.
Dessa ska angripas utifrån tydliga liberalkonservativa värderingar. Politiken och det politiska samtalet måste handla mer om verkligheten och vardagen. Mindre om etikettering och spelteori. Resultat och leverans måste sättas i främsta rummet.

Det är långt kvar till val. Det folkliga förtroendet för såväl partier som partiledare kommer så klart att röra sig åt olika håll fram tills dess. Att väljarna nu premierar Ulf Kristersson med ökat förtroende gör mig ändå hoppfull. Jag hoppas att människor har sett och uppfattat det ansvar som han och Moderaterna i opposition har tagit för att föra Sverige framåt och igenom en mycket svår tid. Gott så.

LÄNK:

Kristersson ökar – Expressen 08 februari 2021

Tappade uppkopplingen