Fotbollsfest

Blogginlägg

Vilken match av Sverige! Grattis Sverige och grattis alla Skövdebor som fick en överraskande upplevelse på Hertig Johans torg.

Jag och kärleken är på semesterutflykt och såg matchen på O’Learys vid Ystad Arena (vars koncept starkt påminde om Arena Skövde). Detta efter lite om och men. Vi hade först googlat oss fram till en sida i Ystad Allehanda som berättade att det skulle visas fotboll storbildsteve i småbåtshamnen. Men så småningom upplystes vi om att det var i Simrishamns hamn som denna skärm stod. Därför fick vi raskt utföra omfallsplanering och cykla mot arenan. Det blev till sist bra, mest beroende på det lysande matchresultatet.

Ännu bättre verkar ha blivit hemma i Skövde. Jag blev väldigt glad när jag på förmiddagen läste om initiativet att visa matchen på storbild på Hertig Johans torg. Bakom detta stod Skövde AIK, Skövde Cityförening, Rådhuset Café & Bar, Den lilla krogen och Rapp fastigheter. Trots kort förvarningstid förefaller torget ha fyllts av människor. Roligt!

För en tid sedan avslogs ett medborgarförslag om att kommunen skulle tillhandahålla storbildsteve under fotbolls-VM. Det var ett riktigt beslut. Att visa TV är ingen uppgift för kommunen och än mindre ska kommunen genomföra arrangemang som riskerar att konkurrera med krögares event. Det är ju flera restauranger som under mästerskapet har lockat fotbolls- och, tror jag, ölsugna besökare.

Men gårdagens event på torget var något annat. Det kom till, finansierades och genomfördes av fotbolls- och Skövdeälskande aktörer i det civila samhället, utan att en enda skattekrona togs i anspråk. Däremot måste, gissar jag, tillståndsansökningen ha hanterats flinkt av tjänstemän på kommunen. Det är alldeles utmärkt.

Så ska det vara! Varmt tack till alla som på olika sätt bjöd Skövde på en fotbollsfest och en imponerande förevisning av civilsamhällets styrka! Nu hoppas jag på forsatta blågula firanden på torget i Skövde och allra helst en himlastormande finalfest.

Tappade uppkopplingen