FotbollsMatch

Blogginlägg
M-laget: Niclas Andrén, Grästorp, Anders G Johansson, Skövde, och Ed Kahrs, Falköping.
M-laget: Niclas Andrén, Grästorp, Anders G Johansson, Skövde, och Ed Kahrs, Falköping.

Idag begav jag mig till Skara för att spela fotboll. Det händer inte varje dag. Att jag spelar fotboll alltså. MUF Skaraborg hade på Facebook utmanat “di gamle” i moderpartiet på en match i sjumannafotboll. Det lät somrigt och kul, tyckte jag. Jag anmälde mig omgående och såg till att anskaffa benskydd och strumpor. Mina första sedan pojklagssejouren i Skultorps IF avslutades någon gång på tidiga 80-talet.

Planeringen i respektive lag förföll inte vara föredömlig. Antalet spelare som till sist samlades på fotbollsplanen vid Mariebergsskolan var inte fler än sju tillsammans! Således blev det en match i tre- istället för sjumannafotboll.

Med vår 1-2-uppställning lyckades Ed Kahrs, Falköping, och Niclas Andrén, Grästorp, och jag ge juniorerna en match. Inledningsvis sprang vi frejdigt på löpbollar, men snart tog löpningarna i kombination med värmen (möjligen också åldern) ut sin rätt. Våra kroppar dränerades på energi. Lite avundsjukt sneglade vi på våra motståndare, som i alla fall hade en avbytare. Vi fick nöja oss med att rotera som målvakt. Vår taktik övergick efterhand till att söka snabba avgöranden med skott på mål, hellre än passningar och löpningar. Ett skott mot mål skulle i bästa fall resultera i att bollen hittade in i maskorna, alternativt studsa på något ben för ett saftigt returläge. Som sämst skulle bollen hamna utanför, vilket ändå skulle ge oss värdefull vila under den tid som motståndarlaget hämtade bollen.

4-5 (1-1, 1-2, 2-2) blev slutresultatet i matchen som varade i långa 3 x 20 minuter. Själv bidrog jag främst med två mål, båda efter skott avfyrade från egen planhalva, samt en straffräddning. Det var snubblande nära en kvittering i slutminuten när Niclas var centimetrar ifrån att få till en Zlatan-mässig klackning i motståndarnas straffområde. Ett oavgjort resultat hade faktiskt varit mest rättvist, sett till matchbilden.

Nåväl, det viktiga är ju inte att vinna, utan att deltaga, som baron de Coubertin lär ha sagt. Vi som var med hade riktigt roligt! Jag hoppas att M-matchen kan få en uppföljare – varför inte under valåret? – och att då fler bolltrollande partivänner sluter upp! Tack till MUF! Och grattis till den ytterst knappa segern.

Etiketter

Tappade uppkopplingen