Ett kliv framåt för MVG

Blogginlägg

Idag presenterade Moderaternas valberedning sitt förslag till ny partistyrelse. Förslaget innebär bland annat att styrelsen utökas från tio till tretton ledamöter. Två av de nominerade kommer från Västra Götaland; Maria Plass, Ljungskile, och Martin Andreasson, Ed.

Enligt pressmeddelandet föreslås utökningen av styrelsen “för att bättre spegla Nya Moderaternas större bredd”. Jag gillar det! Moderaterna ska ju vara ett parti för hela Sverige, men tidigare har styrelsen dominerats av ledamöter från Mälardalen. Så är det i viss mån fortfarande, men inte alls lika markant.

Västsverige har tidigare lika traditionellt spelat en nedtonad roll i Moderaterna. För detta tror jag att vi västsvenskar delvis har oss själva att skylla. Vi har tidigare haft svårt att få till någon västsvensk samling och därför inte kunnat ta den plats vi förtjänar. Under senare år har vi dock förbättrat oss markant på den punkten. Det är jag glad för!

Nomineringen är, som jag ser det, först och främst ett erkännande för Martins och Marias personer, kvaliteter och gärningar. De är båda utmärkta moderater och politiska företrädare, som kommer att tillföra styrelsen mycket. Det är också ett kliv framåt för Moderaterna i Västra Götaland.  Nomineringen innebär nämligen en fördubbling av antalet västsvenskar i partistyrelsen. Det är naturligtvis väldigt viktigt att Sveriges näst största län är rimligt representerat i det statsbärande partiets styrelse. Det är betydelsefulla positioner att påverka politikutveckling och partiorganisation i rätt riktning.

Möjligen kan nomineringen av Maria Plass också innebära ett litet steg framåt för orten Ljungskile, vars namn var konsekvent felstavat i dagens pressmeddelande.

Läs mer:
Valberedningens förslag
Maria Plass riksdagssida

Martin Anderassons blogg

Tappade uppkopplingen