Omstritt vinglas uppskattat

Blogginlägg

På onsdagskvällen var jag på Skövde kommuns gratifikationsmiddag för de medarbetare som tjänstgjort 25 år i Skövde kommun. Det var en trevlig tillställning med trevliga människor, fin underhållning, god mat och gemytlig stämning. Jag hoppas och tror att “25-åringarna” kände arbetsgivarens uppskattning och att kvällen blev ett fint minne för alla dem, som ägnat en stor del åt sitt yrkesliv åt att på olika sätta tjäna medborgarna i Skövde kommun.

Till middagen serverades, för dem som så önskade, ett glas vin. Jag tror att även detta lilla inslag var uppskattat och det är i enlighet med Skövde kommuns tämligen restriktiva representationspolicy. De allra flesta av oss tycker ju att just ett glas vin hör till en god måltid och ett festligt tillfälle. Jag erinrar mig dock att det inte är alla som tycker så. Om Miljöpartiet i Skövde fått bestämma, hade vinglaset hållits kruttorrt. Den lokale partiledaren jämställde i kommunfullmäktige, när representationspolicyn debatterades, vin med sprit. Att bjuda fullt vuxna människor på ett glas vin vore att bana väg för alkoholism och missbruk, menade han på fullt allvar.

Bevare oss för sådant förmynderi! Jag hoppas att kommunens trotjänare även framledes beviljas en festlig afton som den ikväll. Det är dem väl unt!

LÄNK:

Blogg: Debatt om alkohol och representation – 28 februari 2013

Tappade uppkopplingen