God fortsättning?

Blogginlägg

Ett nytt år ligger orört framför oss. Jag önskar alla en god fortsättning på 2016!

Något vet vi om det nya året. Bland annat att S-MP-regeringens ekonomiska  politik i och med årsskiftet slår igenom med full kraft. Därmed höjs skatterna med ofattbara 30 miljarder kronor. Sverige blir återigen världsmästare i hög marginalskatt och blir mindre attraktivt att utbilda sig, arbeta, satsa och leva i.

De sänkta arbetsgivaravgifterna för unga, vilka infördes under Alliansens regeringsperiod, slopas och ersätts med diverse mystiska åtgärder, vilka hittills lett till ytterst få jobb. Stefan Löfvéns löfte om EU:s lägsta arbetslöshet lär bli ännu ett i raden av svek.

För oss som bor i landsbygden blir den nya beskattningen på drivmedel den mest tydliga förändringen. Priset skjuter från och med idag upp med 60 öre per liter bensin, vilket innebär ca 36 kronor mer för en tank. Det är ingenting annat än en ren straffbeskattning på alla dem som inte bor intill en tunnelbane- eller spårvagnsstation och som måste ha bilden för att kunna arbeta och få ihop vardagen.

Lite märkligt i sammanhanget ter det sig att regeringen, bland alla skattehöjningar, tydligen sänker skatten på tobak. En snusdosa ska bli 0,44 % billigare, läste jag. Tröst för tigerhjärtan.

God fortsättning?

Tappade uppkopplingen