God Jul och Gott Nytt År

Blogginlägg
Nu är det jul igen! För många av oss en efterlängtad paus i den grå vardagens jäkt och slit. Men inte för alla. Även under helgerna ska vårt samhälle fungera och viktiga funktioner upprätthållas. Jag sänder min tanke till de poliser, militärer, sköterskor och läkare som tillbringar julen på jobbet. Tack till er!
2021 var på grund av pandemin ännu ett märkligt och i flera avseenden förlorat år. En ljusning tycktes under hösten vara i sikte när covid-19 under hösten föreföll lossa sitt förlamande grepp om världen och Sverige. Mycket höll på att återgå till något som liknar det normala och antalet covid-patienter i behov av sjukhusvård närmade sig noll. Men säg den glädje som varar. Smittspridningen ökar igen och det gör även inläggningen av patienter och därmed belastningen på vården. Restriktioner har återinförts. Samhället får återigen gå på sparlåga och många förväntas ånyo leva sina liv på distans.
Fortsatt vaccinering är en förutsättning för att vi ska kunna bekämpa pandemin och återta vardagen. Det borde vara självklart för alla och en var men så är inte fallet. Jag förfäras av den militanta antivaccinrörelsen och av den inskränkthet som underblåses av vad som är ren desinformation på nätet.
För mig personligen var det en viktig händelse när mitt parti Moderaterna under den senare delen av året slutförde sin nominering till riksdagen. Efter att ha varit förste ersättare till riksdagen i över sju år och efter att ha kommit på andra plats i provvalet trodde jag nog att mitt parti skulle föra upp mig på valsedelns andraplats. Istället fick jag nöja mig med tredjeplatsen. Därmed är sannolikheten dessvärre liten för att jag ska ta mig in i riksdagen. Om det ska ske måste det göras med personkryss. Det blir en rejäl utmaning att samla alla de kryss som behövs.
Ett litet nyårslöfte från mig är att jag under 2022 ska arbeta ännu mer och ännu hårdare för att bilda opinion och samla stöd för en ny, moderatledd regering. Det är en uppgift som jag verkligen brinner för. Det borde många göra! Sverige både kan och förtjänar så mycket bättre än de sju förlorade årens politik. Jag ska givetvis också kämpa för att förtjäna det personliga förtroende som personröster innebär.
Om jag får avsluta med en liten nyårsönskning är det att du som sympatiserar med mig och tycker att jag skulle kunna vara till nytta i riksdagen ger mig ett litet handtag. Jag önskar mig likes och delningar i sociala medier. Jag önskar mig ett gott ord om min kandidatur när du pratar politik och val med vänner och bekanta. Jag önskar mig kryss på valdagen den 11 september.
Med detta avslutar jag sannolikt mitt bloggande för 2021 och låter tangentbordet vila tills vi skriver 2022. Läsare av min blogg och följare av min sida tillönskas en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Etiketter

Tappade uppkopplingen