God tvåa med 332 kryss

Blogginlägg

Då är valet till Skövde kommunfullmäktige äntligen räknat. För min personliga del står det klart att jag sammanlagt vunnit 332 personröster. Det är hedrande och roligt, men inte tillräckligt för att bli personvald. Spärren för att bli personvald ligger på fem procent. Störst framgång nådde jag i den södra valkretsen, där jag vann 4,24 % av personrösterna. Detta har nu ingen som helst praktisk betydelse. Jag är under alla omständigheter invald i kommunfullmäktige!

I grund och botten är jag nöjd och stolt över mitt kryssresultat. Jag var faktiskt mentalt inställd på att bli förbisprungen i kryssen. Det är en sak att vara tvåa på valsedeln efter partiets interna nomineringsprocess. Jag har varit partiombudsman i flera år och är därför en bekant figur för flera i den allt för fåhövdade medlemskåren. Men gentemot allmänheten i Skövde är läget annorlunda. Där är jag en tämligen okänd person, utan någon politisk position och därmed också ointressant för lokala media. Givet förutsättningarna tror jag därför att min lilla personkampanj får betraktas som någorlunda framgångsrik.

Mer framgångsrik är Moderaternas förstanamn Katarina Johansson, som i sin första valrörelse på positionen leder partiet till sitt bästa val någonsin och dessutom själv vinner ett starkt personligt stöd från väljarna. Stor eloge till Katarina och till den lokala valledningen, som lyckats med konststycket att framgångsrikt marknadsföra ett nytt ledarskap efter vårt urstarka och framgångsrika kommunalråd Tord Gustafsson! Det är naturligtvis välgörande för Alliansen och kommunen att ledarskapet står starkt och odiskutabelt.

Med mitt personliga stöd från valmanskåren har jag befäst min position som Moderaternas andreman i Skövde för den kommande mandatperioden. Det förpliktigar. Jag är nu fullt på det klara med att jag verkligen förväntas ta ledande politiska uppdrag för mitt parti. Det är en stor och krävande utmaning, som jag är mycket ödmjuk inför. Men jag ser verkligen fram emot att ta mig an politiken på riktigt!

Länkar:

Officiellt personvalsresultat i kommunvalet i Skövde: Val.se

Det sammanvägda personvalsresultatet för Moderaterna i Skövde kommun: Torbjörn Bergmans blogg.

Etiketter

Tappade uppkopplingen