Gott Nytt År!

Blogginlägg

Första dagen på ett nytt år. Vi skriver 2011 och jag vet att det kommer att bli ett spännande, men mycket krävande år. Från och med idag är jag ordförande i skolnämnden i Skövde kommun. Jag är också ledamot av kommunstyrelsen; Skövdes regering. Jag accelererar från noll till hundra avseende delaktighet, inflytande och ansvar.

Det är med stor ödmjukhet jag tar detta steg. Jag har begränsad erfarenhet av politik i praktiken i Skövde kommun. Jag känner inte alla spelare i form av politiker och tjänstemän. Jag har dålig koll på historiken och statusen i olika ärenden. Jag tänker försöka kompensera dessa brister med hårt arbete. Mitt mål är att bli fullt operativ så snart det bara går.

Jag är idag en av de tio flitigaste moderata bloggarna i Västra Götalands län. Jag uppskattar att jag i genomsnitt skriver ca tre inlägg per vecka. Ett litet nyårslöfte är att vara flitig på bloggen. Jag hoppas efterhand kunna kommunicera min syn på aktuella, kommunpolitiska frågor nu när jag är nära dem och inte längre betraktar dem utifrån och på avstånd. Jag gissar att mer och mer kommer att kretsa kring de viktiga skolfrågorna, som ju blir min främsta och viktigaste uppgift att hantera i politiken.

När jag läser besökarstatistiken för min blogg för det gångna året ser jag att den ligger på i genomsnitt ca 650 unika besökare per månad. Bästa månadsresultatet är 945 unika besökare i augusti. Jag hoppas att under 2011 kunna vara mer lokalpolitiskt relevant och att min blogg därmed utvecklas till ett kommunikationsverktyg mellan mig som förtroendevald och mina uppdragsgivare, dvs väljarna i Skövde kommun.

Gott Nytt År!

Etiketter

Tappade uppkopplingen