Grundlös oppositionspolitik

Skövdes nykläckta oppositionsråd Marie Ekman (S) stretar vidare med det hopplösa företaget att bildsätta den lokala vänsterns politik som väsensskild från den regerande Alliansens. Det är inte ens gammal skåpmat, som Marie serverar läsarna. Det är de tomma tunnorna som plockats ur skafferiet för att skramla både i fullmäktige och på insändarplats.

Jag var själv en av dem som i fullmäktigedebatten kritiserade det märkliga sätt som Skövdes socialdemokrater och vänsterpartister för oppositionspolitik på. Jag sa att varje gång någon i det röda laget öppnar munnen och efterlyser satsningar på än det ena och än det andra, då låter de miljonerna rulla. Dock till intet förpliktigande, för opponenterna har inte dessa pengar! De har i grunden nämligen inte alls gjort några annorlunda, ekonomiska prioriteringar än Alliansen.

Jag menar att vänstern faktiskt närmar sig oanständighetens gräns när den försöker ge sken av motsatsen. Jag tycker att om man tillåter sig att kräva ökade resurser till snart sagt varenda område, ska man också kunna redovisa hur man tänker sig att det ska finansieras. Det är ju först då det finns politiska alternativ på riktigt. Det gör det inte nu.

Även om Marie Ekman inte tycker det är viktigt “att vara petig med sifforna”, hoppas jag ändå att hon och sossarna till sommaren presenterar ett budgetförslag utifrån de önskelistor som utgjorde valrörelsens löften. Jag hoppas då också att de vågar berätta hur finansieringen ska ske. Det vore hederligt och uppriktigt mot skövdeborna.

Anders G Johansson,
gruppledare (M)

Tappade uppkopplingen