Hård drabbning

Blogginlägg
Laget

Moderaternas lag minus Rasmus Möller.

Klassfotbollshelg i Skövde! Ett fantastiskt arrangemang, tycker jag. Massor av barn och föräldrar samlas på Lillegården för att spela fotboll och ha roligt och där just det roliga är det viktiga. Mina döttrar har båda varit med och sparkat boll och jag har varit med och tittat, hejat och njutit av barnens glädje och entusiasm.

Ett nytt inslag i klassfotbollen var matchen mellan Moderaterna och Socialdemokraterna. Initiativtagare var M. Både S och Skövde AIK, som arrangerar tävlingen, var med på noterna och på lördagen kl 12.20 blåste domaren igång drabbningen.

Det kom att bli en oväntad tuff match. Tävlingsinstinkten kopplade ett snabbt grepp om spelarna på planen och det var ingen som direkt höll igen i närkamperna. Redan efter tre minuter fick vi släpa vår lagkapten Rasmus Möller av planen. Denne hade fått benet avsparkat (!) i en våldsam kollision där motståndaren kom med dobbarna före. Om detta vittnade skoavtrycket, som stämplats in som smärtsamt minne i Rasmus ben. Det blev avtransport till KSS med ambulans.

Detta var ett tufft avbräck för Moderaterna, som satsat mer på erfarenhet än ungdomlig spänst. De många löpningarna tog snart ut sin rätt. Men trots det lyckades vi hålla emot bra mot det mer ungdomliga motståndarlaget (som egentligen var ett SSU-lag med tre S-veteraner instuckna som alibi). Med endast tre minuter kvar tappade vi in två bollar, innan riksdagsledamoten Sten Bergheden ordnade en snygg reducering till 1-2. Själv grämer jag mig över att jag brände ett bra skottläge. Jag tog i för kung och fosterland, men hela foten kom under bollen som därför steg mot atmosfären istället för mot målet.

Nåväl. Vi är nöjda med vår insats, men så klart lite besvikna över att ha förlorat med uddamålet och dessutom fått en spelare ordentligt justerad. Vi har antagit utmaningen om returmatch, men siktar först och främst på att gå segrande ur de valkamper som stundar.

LÄNK:

Hetsigt när politiker möttes på planen – Skövde Nyheter 24 maj 2014

Etiketter

Tappade uppkopplingen