¡Hasta la vista!

Blogginlägg

Då är även personrösterna räknade. Jag fick inte det förtroende jag sökte. Än en gång ställs jag utanför riksdagen och har att i ytterligare fyra år spela den till intet förpliktigande rollen som förste ersättare. När perioden är över kommer jag ha gjort det i 12 år.

Det blir Sten Bergheden, Mariestad, och Charlotte Nordström, Skara, som i riksdagen företräder Moderaterna i Skaraborg. Jag önskar dem all lycka och framgång i detta viktiga uppdrag. Jag hoppas att de båda kommer att fortsätta sitt goda samarbete även när jag nu inte finns kvar att förena sig emot.

Jag hoppas att alla timmar, alla samtal och allt mitt arbete före och under valrörelsen åtminstone har givit mitt parti några ytterligare röster. Jag vill tro att jag har bidragit till det efterlängtade maktskiftet i Sverige, åtminstone något, något litet.

Jag vill rikta ett varmt tack till dem som har trott på mig och på olika sätt har hjälpt mig, stöttat mig och pushat mig inför och under den här valrörelsen. Många har givit mig ett fantastiskt stöd och flera har engagerat sig i min kampanj och på olika vis handgripligen bidragit till den. Jag är så djupt tacksam för detta! Ni har givit mig energi, motivation, glädje och hopp.

Jag vill också säga tack till de 1270 skaraborgare som satte sitt kryss vid mitt namn på Moderaternas valsedel. Varje kryss är ett fint förtroende som jag är både mycket stolt och väldigt tacksam för.

För ett och ett halvt år sedan meddelade jag partiets nomineringskommitté att jag inte skulle kandidera en fjärde gång om jag inte fick partiets och väljarnas förtroende i detta val. Det beslutet står givetvis fast.

Jag fattade mitt beslut av omsorg om både mitt parti och mig själv. I de tre senaste valen har toppen på M-valsedeln utgjorts av i huvudsak samma namn. Det är fantasilöst och dessutom hämmande för rekrytering och utveckling. Moderaterna i Skaraborg behöver fundera kring hur de framöver ska ordna med succession och förnyelse samt finna kandidater som kan vinna inflytande, inta ledande positioner och få saker gjorda.

Jag har jobbat hårt i flera år med att bidra till partiets politikutveckling och kommunikation. Jag har drivit och stått upp för det jag tycker är sant, riktigt och viktigt. Jag har förhållit mig kritiskt till mitt parti när det har förtjänat det. Jag har aldrig lånat ut mig till att vara relästation eller megafon för någon annan. Jag har kämpat för att förtjäna en nominering och för att försöka vinna ett mandat.

Att misslyckas tär tveklöst på självkänslan. Nu är det dags att slutligen acceptera att mina politiska ansträngningar och ambitioner har nått vägs ände. Jag kommer inte längre och jag kan inte göra mer. Det är dags att släppa taget och lämna plats för andra. När besvikelsen väl har lagt sig ska det bli skönt att vända det partiinterna armbågandet och fjäskandet ryggen, blicka framåt och gå vidare.

Min roll som förtroendevald kommer jag att spela i den moderata fullmäktigegruppen i Skövde, i vilken jag helt säkert kommer att bli invald. I denna finns människor som jag både uppskattar och trivs med. Jag ska försöka bidra till mitt hemmalags utmanande arbete för Skövdes bästa. Jag eftersträvar däremot inte något tyngre uppdrag i kommunen. Även om detta har jag före valet varit tydlig i mina samtal med partiets lokala nomineringskommitté. Jag tänker istället under de kommande fyra åren försöka stödja och bistå de partivänner som sätter sig i det utsatta förarsätet för kommunen. Sedan är min politiska värnplikt slutförd och fullgjord.

Under hösten kommer jag att avveckla denna blogg som jag har hållit vid liv och löpande hamrat på sedan 2010. Den fyller inte längre något syfte. Därför säger jag avslutningsvis tack också till dem som följt och läst. Som någon sa: ¡Hasta la vista!

Tappade uppkopplingen