Högljutt och innehåll(S)löst

Blogginlägg

Jag noterar att Johan Ask, påläggskalv i de lokala Socialdemokraterna, har fått en insändare publicerad i dagens SLA. Det är en brokig historia, som börjar i det nyss avhållna norska valet och slutar med en bombastisk, vänsterretorisk kanonad riktad mot utbildningsminister Jan Björklund (FP). Däremellan upprepas frekvent ordet “karma”, som möjligen är en väsentlig del i skribentens världsåskådning.

Men inte med ett (1) ord beskriver Johan Ask den politik, som han rimligtvis borde söka såväl läsarnas som väljarnas sympati för. Än mindre berättar han med vem eller vilka S avser gå i koalition för att på allvar kunna göra anspråk på att regera såväl Sverige som Skövde.

Känns det igen? Visst gör det det. Partiledare Löfvén uppträder på samma sätt. Högtravande retorik och utfall mot Alliansregeringen blandas med vaga och tvetydiga budskap om den egna politiken. I regeringsfrågan iakttager han största möjliga tystnad.

Är detta en försmak av den valrörelse vi har framför oss? Även om det är frustrerande med en otydlig motståndare, börjar jag tänka att det i grunden nog i så fall är ganska gynnsamt. För jag tror faktiskt att väljare när det gäller föredrar tydliga besked och bevisad regeringsduglighet framför politik utan innehållsdeklaration och ett odefinierat regeringsalternativ. Jag är ganska säker på att vänsteroppositionens försprång i opinionen återigen kommer att sjunka ihop som en sufflé, när media och väljare kräver svar på sina berättigade frågor inför valet 2014.

Det finns ännu endast ett regeringsalternativ. Det heter Alliansen.

Etiketter

Tappade uppkopplingen