Tankar efter valet

Blogginlägg

Då är valrörelsen tillryggalagd sedan några dagar tillbaka. Jag erkänner att jag varit och är en smula matt i pälsen efter hårt arbete med kampanjen i Västra Götalands län, som jag varit projektledare för, och den lokala valrörelsen i Skövde. Tyvärr hade jag inte heller riktigt orken och tiden för att i valrörelsens slutskede vara lika flitig på webben och bloggen som jag hade hoppats.

Den rafflande rösträkningen av riksdagsvalet torde inte ha undgått någon. Moderaterna gjorde sitt bästa val sedan den allmänna rösträtten infördes. Det glädjer mig, men skrattet fastnar i halsen med tanke på att Alliansen inte nådde egen majoritet och att Sverigedemokraterna nu, med knappast möjliga marginal, är tungan på vågen. Det är ett tufft läge för regeringen och Sverige. Det är viktigt att nu regering och opposition uppträder förnuftigt och ansvarsfullt och begränsar vådan av att ha ett populistiskt parti som vågmästare.

Jag ogillar de diskussioner som förts om att begränsa antalet ledamöter i riksdagens utskott, så att Sverigedemokraterna skulle nekas tillträde. Jag tror att det är fel väg att gå och att det bidrar till att förstärka den martyrroll, som bidragit till att missnöjespartiet med sitt odemokratiska förflutna och sin grumliga agenda nu har fått tillträde till landets parlament. Låt dem stå synas, möt dem och klä av dem sakligt! På så vis tror och hoppas jag att detta parti blir en dagsslända i den svenska politiken.

Mer stabilt är läget i Skövde. Även här gör Moderaterna ett bra val. Särskilt med tanke på att partiet genomgår ett radikalt generationsskifte. Flera tunga och uppskattade företrädare lämnar politiken och ska ersättas av yngre och oprövade krafter. Till de oprövade räknar jag mig själv. I Skövde klarar Alliansen också av att hålla egen majoritet! Således ett stabilt och gynnsamt läge, vilket är positivt för den fortsatta utvecklingen av Skövde kommun!

I skrivande stund följer jag sammanräkningen av kryss på val.se. I den södra valkretsen har jag under dagen pendlat kring den magiska femprocentsspärren, vilken är gränsen för att bli personvald. Detta är mer än jag vågades hoppas på. Jag är ju ingen särskilt känd figur i det lokala, politiska livet. Nu håller jag mina tummar för att kryssen ska hamna rätt, så att jag får mitt personliga mandat. Det skulle göra mig mycket stolt!

2 Replies to “Tankar efter valet”

  1. andersg skriver:

    Tack, snälla Lars! Dina ord värmer verkligen!

  2. lars samuelson skriver:

    Anders G – alltid en förnuftig man,som jag önskar allt gott och en fin framtid i politiken

Kommentarer är stängda

Etiketter

Tappade uppkopplingen