Idag röstar jag

Blogginlägg

Idag, den 5 maj, öppnar vallokalerna för omvalet i Västra Götaland. Jag kommer se till att avlägga min röst den första valdagen och min röst kommer – föga överraskande – tillfalla Moderaterna.

I grunden är det pinsamt och eländigt att vi alls behöver ha ett omval. Omhändertagande och räkning av röster ska naturligtvis ske på ett sätt som är oantastligt. Om man bortser från denna tråkiga omständighet, är omvalet en möjlighet att åstadkomma ordning och reda i Västra Götalandsregionen. Sedan valet – det i september – råder där politisk oreda. Sossarna försöker regera tillsammans med en bräcklig koalition bestående av vänsterpartister, miljöpartister och sjukvårdspartister. De är inte i majoritet och de är inte överens sinsemellan. Det är en ohållbar situation.

Västra Götalandsregionen har en budget på ca 46 miljarder kronor. Det är mer än den svenska försvarsbudgeten. Regionen är en av landets största arbetsgivare. Huvuddelen av de anställda arbetar med sjukvård. Det är också den viktiga sjukvården som är den i särklass största posten i budgeten. Ledningen av denna viktiga verksamhet måste vara robust och präglas av långsiktighet. Min förhoppning är att Alliansen ska få majoritet och åstadkomma ordning och reda i Västra Götaland på samma sätt som den gjort nationellt.

Sossarna förefaller alldeles sakna idéer och visioner för Västra Götaland. De bedriver en valrörelse uteslutande präglad av negatvie campaigning. Det enda budskapet som de trummar är lögnen att Moderaterna ska sälja ut sjukhusen. Denna tanke finns endast i de S-märkta kampanjmakarnas hjärnor. Ingen annanstans. SVT:s Västnytt uppmärksammade för övrigt igår sossarnas märkliga kampanj.

Omvalet skulle kunna vara ett tillfälle att verkligen fokusera på region- och sjukvårdsfrågorna. För i en vanlig valrörelse hamnar oftast landstingsvalet i skuggan av valen till riksdag och kommun. Tyvärr får vi nu inte någon saklig och framtidsorienterad debatt, eftersom sossarna hänger sig åt att sprida lögner om motståndaren. Det är trist och beklagansvärt att de inte är kapabla att ta en seriös diskussion.

Nåväl! Idag öppnar vallokalerna. Jag hoppas att alla M-sympatisörer gör sig det lilla besväret att rösta. För det är viktigt! Det är dessutom ganska enkelt, eftersom det finns gott om förtidsröstningsställen. Allt som behövs är ett röstkort och legitimation. M-valsedlarna finns på förtidsröstningsstället! Vote!

Tappade uppkopplingen