Intet nytt i sikte

Blogginlägg

Jag följer med visst intresse av sossarnas sjå med att trampa fram en ledare och reformator ur leden. S-partiets utveckling kommer ju i hög grad påverka det framtida, inrikespolitiska slagfältets karaktär. I dagens SvD kan man läsa en intervju med Veronica Palm, som seglat upp som möjlig efterträdare till den avgående Mona Sahlin.

Den som på goda grunder förväntat sig någon slags nytänkande i den ekonomiska politiken får tji. Skatterna ska på beprövat S-manér höjas på bredden och tvären och till varje pris. “Vi vill ju använda pengarna till en massa bra saker”, förklarar Palm.

För den möjliga S-tronpretendenten är det angeläget att återinföra förmögenhetsskatten och att trissa upp fastighetsskatten. Dessutom  är hon tveksam till jobbskatteavdraget och vill definitivt avskaffa RUT-avdraget.

Vansinnigt! Förmögenhetsskatt gör mer skada än nytta. Den är ett effektivt sätt att driva kapital ur landet och därmed lägga krokben för nödvändiga investeringar och utveckling i Sverige. I kombination med en otyglad fastighetsskatt slår den dessutom mot människor som i realiteten är allt annat än förmögna. Vi såg, före det att Alliansregeringen äntligen avskaffade både fastighets- och förmögenhetsskatterna, hur väldigt vanliga människor med ytterst blygsamma inkomster beskattades för den fiktiva förmögenhet som deras fastighet ansågs utgöra. Ett skruvat och orättfärdigt system, som godtyckligt drev vanliga människor från hem och härd.

Det är uppenbart att den så kallade vänsterflanken i Socialdemokraterna inte är förmögna att tänka nytt och ompröva politiken. Den fortsätter att ihärdigt trumma för en politik, som väljarna redan förkastat två val i följd. Ståndaktigt? Ja. Begåvat och framgångsrikt? Nej!

3 Replies to “Intet nytt i sikte”

  1. andersg skriver:

    Så kan ske och det skulle naturligtvis innebära en intressant utveckling av svensk politik.

  2. Allianspartisen skriver:

    “Det är uppenbart att den så kallade vänsterflanken i Socialdemokraterna inte är förmögna att tänka nytt och ompröva politiken.”

    …och just därför tillhör de vänsterflanken. Därför får vi hoppas att socialdemokraterna väljer just Veronica Palm eller någon annan liknande kandidat till partiledare. Möjligheterna är då stora att vi efter nästa val kan konstatera att årets valresultat för socialdemokraterna var mycket högt. Med en från all praktisk erfarenhet och verklighet avfjärmad partiledare blir det snarare 20 procentsgränsen än 30 procentsgränsen som socialdemokraterna får inrikta sig på.

    Heja på Veronica!

Kommentarer är stängda

Etiketter

Tappade uppkopplingen