Invald i Medborgarskolan

Blogginlägg

I helgen valdes jag in som ledamot i Medborgarskolans förbundsstyrelse. Det är alltså studieförbundets nationella styrelse. Medborgarskolan är en verksamhet som jag hittills främst kommit i kontakt med genom mitt arbete som tjänsteman för Moderaterna, som är en av Medborgarskolans medlemsorganisationer. Jag har bland annat inlett samarbete med Medborgarskolan för att åstadkomma webbaserade utbildningar för Moderaternas förtroendevalda i Västsverige. Sedan några år har jag varit valberedare för organisationens region i Västsverige.

Medborgarskolan är mer än ett traditionellt studieförbund med studiecirklar på kvällstid, även om det naturligtvis är den grundläggande verksamheten med ca 8 000 ledare undervisande i hundratals olika kurser. Men man bedriver också friskolor och förskolor samt genomför yrkes- och uppdragsutbildningar.

Jättespännande! Särskilt som utbildningssektorn genomgått stora förändringar sedan Medborgarskolan grundades för 70 år sedan. Idag är det samlade antalet aktörer många. Utbud och efterfrågan är stort. Offentliga och privata gymnasie- och högskolor erbjuder utbildningar som tidigare tillhandahölls av studieförbunden och vice versa. Tekniken ger också nya möjligheter för pedagogiken, men också för att öka tillgängligheten genom distansstudier.

Det gäller alltså att hänga med och ligga i framkant! Jag ska nu alltså de kommande två åren få vara med och leda denna spännande och sympatiska organisation. Jag är ödmjuk inför denna utmaning. Men framförallt väldigt entusiastisk!

Läs mer om Medborgarskolan (klicka).

FÖLJ MIG PÅ FACEBOOK

Anders G | Marknadsför din sida också

Tappade uppkopplingen