Jobbdebatt

AJOH vs Ahlin

Idag har jag genomfört en debattduell i Radio Skaraborg om jobben med den socialdemokratiske riksdagsledamoten Urban Ahlin från Mariestad. Det var en ny och intressant upplevelse. Ny situation, högt tempo och viktiga frågor för mig. Samt väldigt skilda synsätt mellan oss.

Där vi moderater vill stärka näringslivet, öka dess konkurrenskraft och sänka trösklarna för att anställa, vill sossarna sopa undan benen för företagarna som jobbgenerator. Istället föreslår de att Sverige återgår till gammal traditionell arbetsmarknadspolitik med förtidspensioneringar och arbetslöshetsmaskerande åtgärder. Något som snabbt dränerar statskassan, men som inte ger våra unga några jobb, meritvärden och referenser.

Ett exempel på detta är att sossarna, med just Ahlin i spetsen, igår lovade 1400 praktikplatser till Skaraborg. Samtidigt som de, genom att höja arbetsgivaravgifter och restaurangmoms, sopar undan förutsättningarna för 1700 jobb för unga i Skaraborgs kommuner. Urban Ahlin meddelade kejserligt i Skövde Nyheter att restauranger besöker han bara i samband med representation i Stockholm.

Resultatet skulle då bli att Ahlin fortsätter smörja sitt krås på skattebetalarnas bekostnad i Stockholm samtidigt som unga förlorar jobben i bland annat Skaraborg. Vi vanliga dödliga får återgå till att i ensamhet tugga färdiglagad micromat från Findus, vilken skattemässigt gynnas av sosseriet.

LÄNKAR:

Jobbduellen: stora skillnader i synen på unga utan jobb – SR Skaraborg 09 september 2014
Ojämnt fördelade skolmiljoner – Skövde Nyheter 08 september 2014
Rapport: (S) förslag hotar minst 1700 ungdomsjobb i Skaraborg – Moderaterna i Skaraborg september 2014
M-kritik mot S-löfte – SLA 08 september 2014

Tappade uppkopplingen