Johansson M/92

Blogginlägg

Igår var jag på restaurangen på Skövde Golfklubb och år middag med lokala partivänner. Anledningen till denna festlighet var att avtacka tre av våra riktiga politiska trotjänare; Anna-Britta Andersson, Hergus Palmquist och Tord Gustafsson. De är alla värda ett stort tack för sitt långvariga engagemang för Moderaterna och Skövde och jag uppskattar dem för hur de ställt upp för partiet och även för mig personligen.

Av Anna-Britta fick jag “Infoblad från Moderaterna Skövdekretsen” nr 3, 1992. På baksidan av bladet fanns en liten självpresentation av mig, som då var alldeles ny i bland annat kommunfullmäktige och skolstyrelsen. Kaxigt redogör jag där för min syn på den politiska organisationen i kommunen.

Ett litet kuriosum i sammanhanget är att jag något senare detta år fattade pennan och skrev en motion till kommunfullmäktige med förslag om att avskaffa de i mitt tycke värdelösa kommundelsråden. Glad i hågen kilade jag sedan till fullmäktigegruppens möte för att presentera mitt alster. Jag blev till min förvåning mer eller mindre mosad av det tunga bombardemang som följde! Efter en stunds fäktande insåg jag att fortsatt motstånd var lönlöst. Jag gav upp, drog tillbaka min motion och lämnade mötet något slokörad. Entusiasmen för politiken brann inte längre med riktigt samma sotande låga i mitt unga bröst.

När jag efter åtta år i förskingringen återvände till Skövde och Moderaterna, dunkade Hergus mig i ryggen och berättade att kommundelsråden nu minsann var avskaffade. Det kändes som en liten triumf och ett erkännande, även om det naturligtvis handlade om en riktig nonsensfråga. Jag kände att jag trots allt kanske lyckades så ett frö där någonstans under min desperata argumentation för min stackars motion.

Etiketter

Tappade uppkopplingen