Kampanj med migrationsministern

Blogginlägg

Riksdagskandidaten Joachim Grundin, statsrådet Tobias Billström och jag!

Idag var migrationsminister Tobias Billström på besök i Skövde. Jag och tiotalet valarbetare slog följe med statsrådet och under en intensiv halvtimme knackade vi dörr på Alströmersgatan på Nyströms kullar. Positivt och roligt som alltid. Människor gillar att bli lyssnade på!

Tobias avslutade dagen med ett medlemsmöte på Helensgården. I konkurrens med bullrande lastbilar och sjungande småfåglar förmedlade han sitt budskap om regeringens politik på migrations- och integrationsområdet. Det är tveklöst så att Alliansen här har nått stora framgångar. Handläggningstiderna har förkortats avsevärt och de som beviljas asyl inriktas mot att snabbt tillgodogöra sig språkkunskaper och komma i arbete i det nya landet. Viktigt av mänskliga skäl, men givetvis också av samhällsekonomiska.

Ministern talade också om hur framtiden kommer att gestalta sig. Givet att pensionärernas andel av befolkningen blir större och större, kommer det behövas arbetskraftsinvandring för att på sikt klara produktionen och välfärden i Sverige. På några års sikt kanske det finns en statsrådsportfölj för migrations- och rekryteringsfrågor..?

Etiketter

Tappade uppkopplingen