Klart för valrörelse

Blogginlägg

KlubbaI afton har Moderaterna i Skövde hållit årsmöte och nomineringsstämma på Billingehus. 50-talet partivänner anslöt och beslutade om valprogram och kommunvalsedel. Dessutom valdes en pigg styrelse som både kan och vill leda partiföreningen i den lokala valrörelsen. Alla grundläggande beståndsdelar för valrörelsen är således på plats. Det känns riktigt bra.

Jag är för egen del stolt över att ha fått förtroendet att ännu en gång stå på sedelns andra plats. Jag är glad och nöjd med att Moderaterna i Skövde har en uppskattad, oomstridd och duktig ledare i vårt kommunalråd Katarina Jonsson. Det har gått fortsatt bra för Skövde under hennes ledning och jag är övertygad om att det under de kommande åren kommer att gå ännu bättre, under förutsättning att Moderaterna och Alliansen vinner valet förstås.

Nomineringsprocessen är alltid en mer eller mindre påfrestande process för ett politiskt parti. För att komponera en valsedel, som alla berörda är fullt tillfreds med, är en omöjlighet. Partiet ska på valsedeln på en och samma gång tillgodose behoven av förnyelse och erfarenhet. Det ska helst råda balans mellan män och kvinnor. Kandidaterna ska vara i olika åldersskikt. De ska ha geografisk en spridning, så att kommunens olika delar är representerade. Politisk kunskap och initiativkraft ska premieras, liksom kommunikativ förmåga och flit i kampanjarbetet. Denna ekvationen ska lösas på ett sätt som ger en representativ och välavvägd valsedel, som attraherar väljare. Det kollektiva partiintresset kommer då ofrånkomligen i konflikt med individuella ambitioner och förhoppningar. Alla känner inte att de fått den placering de förtjänar.

Det är skönt att partiet nu gått i mål och att processen i vårt fall varit sansad och lågmäld. Moderaterna i Skövde möter väljarna med en självklar och uppskattad ledare, ett genomtänkt program samt med en stabil, harmonisk och mycket duglig grupp kandidater. Vi är redo och rustade att fortsätta leda, utveckla och förvalta Skövde. Jag ser fram emot det och jag ser fram emot valrörelsen.

LÄNK:

Årsmöte och nomineringsstämma klara – Moderaterna i Skövde 27 februari 2014
Moderaterna faststsällde valsedel – SLA 27 februari 2014

Etiketter

Tappade uppkopplingen