Kompassriktning

Blogginlägg

Valrörelsen är nu igång. I tisdags var jag, tillsammans med andra västsvenska kandidater från olika partier, på besök på bruket Södra Cell Värö utanför Varberg. Det var väldigt givande och för mig mycket lärorikt. På tisdagskvällen knackade jag och andra moderater dörr och samtalade med väljare i Falköping. På onsdagskvällen var det återigen dags för samtalskampanj i Lidköping. Torsdagar är torgdagar i Töreboda och jag ägnade ett par morgontimmar åt samtal och materialutdelning. Vi var riktigt många moderater där, vilket var kul och inspirerande.

Däremellan har jag hanterat möten i kommunen och partigruppen. I morgon fredag ska jag och Skövdes utmärkta kommunalråd Katarina Jonsson presentera Moderaternas lokala valmanifest för pressen. Vi är stolta över vad vi, tillsammans med vännerna i Alliansen, har åstadkommit för och med Skövde och jag ser fram emot att berätta om våra idéer och prioriteringar för framtiden.

I veckan har  SVT släppt sin valkompass, som ger möjlighet för var och en att mäta sina åsikter med de olika partierna och deras kandidater. Sedan i somras finns även Aftonbladets kompass tillgänglig. De har sina förtjänster, men också sina fel och brister. För de utgörs av ett begränsat frågespektra och ger inte alltid utrymme för nyansering. Men ändå. De fyller kanske någon funktion och är ett enkelt och smidigt sätt att få en grov bild av politiken och politikerna. Tag ut din kompassriktning och se om du och jag följer samma karta!

LÄNKAR:

Anders G på SVT:s valkompass
Anders G i Aftonbladets 

Etiketter

Tappade uppkopplingen