Kreativ början på nya Sörbacka

Blogginlägg

Idag har jag varit med och tagit “det första spadtaget” (som bytts ut mot kreativ tavelmålning) för byggnationen av Sörbackas förskola i Värsås. Förskolan byggs i ett koncept, som innebär att också ett nytt serviceboende får plats i byggnadskomplexet. Jag har alls inte varit delaktig i idé- och planeringsskedena, utan har i ett senare skede varit med och fattat besluten om uppförande. Det är jag glad och nöjd med, för det innebär att Värsås förskola, som nu huserar i riktigt gamla kåkar (uppförda för att vara folkskola), får nya, ändamålsenliga och välplanerade lokaler.

I mitt korta tal före det att vi gav oss på taveldukarna framhöll jag att bra arbetsmiljöer i en förskola innebär en hög grad av attraktion. Det är attraktivt för barnfamiljer att bosätta sig på orten, när de vet att barnen får vistas i en kreativ miljö, som ger förutsättningar för god personlig utveckling. Det är också en viktig faktor när det handlar om att rekrytera förskolelärare och barnskötare och andra personalkategorier i framtiden.

Så var det då dags för spadtaget, som ersatts med målande av tavlor, som ska pryda den nya förskolan. En mycket kreativ och idé. Jag hoppas att verksamheten i förskolan blir minst lika kreativ och påhittig! Barnen gav sig på ett gäng dukar och politiker (det var jag och en försvarlig mängd centerpartister), tjänstemän och fackliga företrädare tog sig an en. Jag bidrog med att klumpigt måla en pojke och flicka, som vänskapligt håller varandra i handen. Bild var aldrig riktigt mitt ämne och det har tyvärr inte utvecklats med åren. Den som till sist såg till att politikertavlan gick att skilja sig från barnens var Paula Bäckman, som är Centerpartiets gruppledare i Skövde. Hon hade gott handlag med penseln och såg till att vårt alster blev något mer och avsevärt bättre än bara taniga streckgubbar.

Sörbackas förskola ska vara klar för inflyttning i årsskiftet 2013/2014.

Bilder från arrangemanget

Etiketter

Tappade uppkopplingen