Lägre skatt för pensionärer

Blogginlägg

Nu börjar regeringen att presentera nyheterna i den statsbudget, som ska överlämnas till riksdagen lite senare i höst. Dagens stora nyhet är att Sveriges pensionärer ännu en gång får sänkt skatt!

Sammanlagt har Alliansen sänkt skatten för pensionärerna med 16,45 miljarder kronor och det är de med lägst pensioner, garantipensionärerna, som gynnats mest. Jämfört med 2006, alltså innan det att Alliansregeringen tillträdde, kommer en garantipensionär efter skattesänkningen få 1 900 kr mer i disponibel månadsinkomst. En genomsnittlig pensionär kommer att ha cirka 2 100 kronor mer per månad att röra sig med.

Att Sverige kan sänka skatter, både för dem som arbetar och för pensionärerna, är resultatet av en ansvarsfull ekonomisk politik signerad finansminister Anders Borg, Moderaterna och Alliansen. Arbetslinjen har effekt!

S-oppositionen var som väntat kritisk till dagens besked från regeringen. Hur kommer sossarna att ställa sig denna gång? Har de samma attityd som till jobbskatteavdraget, dvs att å ena sida rösta mot i riksdagen, men å andra sidan lova att inte riva upp beslutet om de vinner regeringsmakten? Eller har även landets pensionärer en återställare att vänta, om Löfvén skulle få bilda regering?

Jag hoppas att vi alla får besked om detta före valet.

LÄNKAR:

2,5 miljarder till pensionärerna – Moderat.se
Miljarder i sänkt skatt för pensionärer – SvD.se

Etiketter

Tappade uppkopplingen