Låt maten tysta mun och tänk om

Blogginlägg

Att ledningen för hamburgerkedjan Max i ett internt meddelande till medarbetarna påtalat att S- och V-politiken kommer att påverka företaget negativt, har fått en enorm uppmärksamhet i vårt lilla land. Vänstermänniskor kvider och manar upprört till bojkott. I sociala medier hyllar borgerligt sinnade människor företaget som något av en hjälte.

Det är besynnerligt att detta enkla personalmeddelande har fått sådana proportioner och river upp så starka känslor. Företagsledningen konstaterade ett synnerligen enkelt och uppenbart samband. Om man, som vänsterpartierna vill, höjer arbetsgivaravgiften för unga människor och dessutom restaurangmomsen, så får detta betydande ekonomiska konsekvenser för företaget. Färre människor kommer att ha råd att äta ute. Många av de ca 10 000 unga anställda, som branschen räknar med har anställts sedan reformen, kommer därmed att förlora jobbet. Detta därför att det helt enkelt inte längre kommer vara ekonomiskt möjligt att ha dem anställda.

Personalmeddelandet är således knappast fråga om någon politiserad propaganda. Snarare är det ett krasst ett konstaterande av det självklara och uppenbara. Men sanningssägarens budskap faller naturligtvis inte S- och V-politrukerna på läppen.

Så skränande vänsteraktivister hotar nu att fylla sina bukar överallt annat än på just Max. De bör då betänka att för de anställda även på Mc Donald’s, Burger King, O’Learys, pizzerian i Skultorp, och Sibyllan i Karlsborg samt hela restaurangbranschen i övrigt, väntar samma öde om en S-ledd vänsterregering får träda till efter september detta år. Enda skillnaden är att ledningen för dessa företag inte tydligt och distinkt uttalat det självklara och uppenbara.

Vänsterfolket borde nu låta maten tysta mun, tänka efter och helst tänka om i synen på arbetspolitiken för unga.

LÄNK:

Max: En fullständig katastrof – SvD 22 januari 2014

Tappade uppkopplingen