Lite (S)ovjet?

Blogginlägg

– Det är lite Sovjet över det hela, säger (enligt SvDmed flera) Monica Green, S-riksdagsledamot från Skövde, om det socialdemokratiska valberedningsarbete som tycks ha gått i stå.

Enligt Greens förklaringsmodell skulle det låsta läget bero på “gamla gubbar”, som beter sig som “barnungar” i de olika tongivande S-distriktens “manliga strukturer”. Det är inget lysande omdöme om det egna partiet.

Otåligt undrar jag vad det blir för människa, som på S-kongressen om några veckor slutligen står i strålkastarljuset och mottager ovationerna från ett hoppfullt och tacksamt parti? Vem som tills sist kommer ha lyckats bemästra de barnsliga gubbarna i de sovjetiska machostrukturerna?

På morgonen såg jag att Facebook-gruppen “Vi som vill ha Monica Green som ny partiledare (S)” nu räknar 319 medlemmar. Kanske kan det låsta läget öppna för en oväntad lösning?

När ändå gamla Sovjetunionen är på tapeten, passar jag på att till detta inlägg foga en klassisk, skön drift med det hemska imperiets nationalsång. Enjoy!

 

Etiketter

Tappade uppkopplingen