Lokala provvalen räknade

Blogginlägg

På måndagen presenterades resultatet för Moderaternas provval till Skövde kommunfullmäktige. Det är två omröstningar som genomförts. I det ena har partiets medlemmar i kommunen fått säga sitt genom att rangordna fem kandidater. I det andra är det allmänheten som gjort motsvarande manöver.Det är på intet vis några enorma röstmassor som har avgetts; 76 i medlemsomröstningen och 153 i allmänhetens provval.

Jag slutade på en stabil andraplats i medlemsomröstningen. Vårt kommunalråd Katarina Jonsson intog, som sig bör, förstaplatsen och det med en respektingivande marginal. Det är ett gott betyg för Katarina och hennes arbete! I allmänhetens provval landade jag på tredjeplatsen. I denna omröstning knep Michael Nimstad förstaplatsen med knapp marginal före Katarina. Detta beskrevs som en skräll av SLA. Jag håller inte med. Michael är en duktig och mycket flitig kampanjare med ett väl utvecklat nätverk i staden.

Provvalen är rådgivande och utgör ett underlag bland flera i nomineringsprocessen. Nu ska partiföreningens nomineringskommitté väga samman olika faktorer, aspekter och kandidater till en helhet och formulera ett förslag till valsedel. Slutligen är det nomineringsstämman, där alla medlemmar i Moderaterna i Skövde har rösträtt, som ska besluta om valsedeln. Så sker den 27 februari.

För min personliga del är det Sveriges riksdag som jag helst vill verka i efter valet. Jag har fått det fina förtroendet att stå på tredjeplatsen på partiets riksdagsvalsedel och jag tänker arbeta hårt och flitigt för att Moderaterna ska vinna väljare och jag kryss. Men samtidigt vill jag så klart vara en del av det lag, som jag hoppas och tror ska få väljarnas förtroende att fortsätta leda och utveckla min hemstad. Jag är därför glad och tacksam för det stöd  som har visats mig i de båda lokala provvalen. Varmt tack för det!

LÄNKAR:

Provvalsresultaten – Moderaterna i Skövde
Skräll i toppen av provval – SLA 27 januari 2014
Politisk doldis slog kommunalråd – Skövde Nyheter 27 januari 2014

Tappade uppkopplingen