Lokalt stöd för förslagen

Blogginlägg

I afton höll Moderaterna i Skövde sitt årsmöte. Det var, som alltid, en välbesökt och trivsam tillställning. Kvällens huvudnummer var anförandet av Gustaf Göthberg, som kandiderar till Europaparlamentet på plats nummer fem på Moderaternas valsedel. Göteborgaren Gustaf är 26 år ung och en riktig framtidsman i politiken. Jag hade förmånen att arbeta tillsammans med honom under ett knappt år Göteborgs rådhus. Jag konstaterar att han, sin ringa ålder till trots, besitter han perspektiv, insikter, kunskap och vilja som borde göra vilken mer årsrik politiker som helst avundsjuk. För mig är därför Europavalet i maj enkelt. Jag röstar, som alltid, på Moderaterna och den här gången kryssar jag Gustaf.

Årsmötet hade hela 13 motioner att ta ställning till. Det tror jag är rekord för partiföreningen i Skövde. Vi hade spänstiga och respektfulla diskussioner. Trots att vi är medlemmar i ett och samma parti innebär det ju inte att vi har samsyn om allt. Det är roligt och samtidigt utmanande att argumentera för sin uppfattning för att försöka vinna stöd för sin sak.

Personligen lyckades jag väl. Samtliga mina fem motioner vann årsmötets gillande och går nu vidare i partiets beslutshierarki. Mitt mål och ambition är att förändra och förbättra Moderaternas politik och i förlängningen Sverige med dessa förslag:

Avskaffa public service-skatten 
Försvarsmakten ska ges bättre möjligheter att stödja Polismyndigheten och Säkerhetspolisen 
Försvarsprisindex ska justeras så att Försvarsmakten får rätt kompensation för kostnadsökningar
Projektet Nya Moderaterna ska avslutas
Obetalda böter ska omvandlas till andra straff

LÄNK:

Årsmöteshandlingar – Moderaterna i Skövde 2019

Tappade uppkopplingen