Lyft för Hentorp

Blogginlägg

Ballonger

Vanligtvis brukar mot himmelen flyende ballonger förknippas med förtvivlan och barngråt. Men inte idag! Idag markerades byggstarten av nya Claesborgs förskola med ett präktigt ballongsläpp från många små barnhänder!

En ny förskola behövs. Dels för att både Skövde och stadsdelen Hentorp växer, men också för att den befintliga förskolan – en 70-talskonstruktion – inte längre håller måttet. För såväl barn och medarbetare blir det naturligtvis ett markant lyft att våren 2015 få överföra verksamheten till välplanerade, moderna och dessutom energisnåla lokaler. Antalet avdelningar ökar från fyra till sex, vilket ger förutsättningar för en mer rationell drift av verksamheten, vilket är till glädje för skattebetalarna i Skövde.

Om allt hade gått som man tänkt sig, hade vi redan för ett år sedan betraktat hur ballongerna steg mot den blå himmelen (även om sommaren väl inte var riktigt lika vacker då?). Byggnationen har, som vanligt är, drabbats av överklaganden och därmed förseningar. Konsekvenserna av överklaganden är oftast endast tidsspillan, men det kan vara nog så besvärligt när mängden förskolebarn ökar och nya lokaler på ett eller annat vis måste till.

Därför var det riktigt skönt att idag äntligen, tillsammans med förväntansfulla barn och glada medarbetare, få se ballongerna målmedvetet lyfta mot skyn. Under vår enkla lilla ceremoni pågick förberedelser för gjutning av bottenplattan och när vi var färdiga dundrade lastbilarna in mot byggarbetsplatsen. Bygget är igång! Jag är övertygad om att den nya förskolan blir ett lyft för Hentorp och Skövde.

 

PS. Jag har idag lärt mig att man inte får släppa iväg ballonger hur som helst! Det ska samordnas med flygtrafiken och tarvar således tillstånd. Ordning och reda! DS.

LÄNK:

Ny förskola växer fram – Skövde Nyheter 27 augusti 2013
Byggstart för Claesborgs förskola – Skövde kommun 28 augusti 2013

Etiketter

Tappade uppkopplingen